CLEAN & FRESH dit zijn de voordelen van een cleansing balm

[CLEAN & FRESH] dit zijn de voordelen van een cleansing balm
Olcay Gulsen Beauty

Er zijn verschillende manieren om je gezichtshuid te reinigen. De laatste tijd wint de cleansing balm aan populariteit en dat is niet zonder reden. Wij vertellen je wat een cleansing balm is, hoe je deze gebruikt en welke voordelen deze manier van reinigen oplevert.

Wat is een cleansing balm?

Veel vrouwen zijn fan van een cleansing balm om hun gezicht mee te reinigen, en dit is niet meer dan terecht. Een cleansing balm is een balsem die vaak in eerste instantie wat stevig of boterachtig aanvoelt, maar die door contact met de huid, verandert in een olie substantie. Door er vervolgens water aan toe te voegen, verandert de cleansing balm in een witte melkachtige vloeistof. 

Het fijne aan een cleansing balm is dat deze zowel voor de droge, als de vette huid geschikt is. Dankzij de olie worden alle make-up resten, viezigheid, talg en SPF van je gezicht verwijdert, terwijl de verzorgende ingrediënten voor hydratatie zorgen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, maakt een cleansing balm de huid juist niet vet.

Hoe gebruik je een cleansing balm?

Je gezicht reinigen met een cleansing balm is eigenlijk heel simpel en eenmaal geprobeerd, wil je waarschijnlijk niet anders meer. Vaak zit er bij de cleansing balm een spateltje waarmee je een kleine hoeveelheid uit het potje kunt scheppen. Je kunt de balm direct op je huid smeren, maar je kunt deze ook eerst in je handen laten smelten. Eenmaal gesmolten, breng je cleansing balm aan op je gezicht. Vervolgens masseer je je huid een halve minuut tot één minuut goed in (een momentje om écht even te ontspannen). Hiermee haal je alle overtollige make-up van je gezicht. Je kunt het gebied rondom je ogen ook meenemen, de balms zijn namelijk perfect om ook je oogmake-up mee te verwijderen (tenzij anders vermeldt op de verpakking). Hierna voeg je water toe en wordt de balm crème-achtig. Nu masseer je nog een keer je huid en spoel je vervolgens je gehele gezicht af met lauwwarm water. 

De voordelen van een cleansing balm

Je huid reinigen met een cleansing balm heeft een aantal voordelen. Zo zorgt de balm voor een intensieve reiniging en dit is toch wel echt de eerste stap in een goede skincare routine. Hiermee voorkom je dat vuil en bacteriën zich ophopen. Daarnaast zorgt een balm, door de olieachtige substantie, voor een zachte huid zonder droge plekjes. Je gezicht voelt zacht aan en wordt daarnaast ook gevoed door alle natuurlijke oliën, goede vetzuren en antioxidanten. 

Miracle Cleansing Balm

Kies bijvoorbeeld voor de Miracle Cleansing Balm van Olcay Gulsen Beauty die de huid verzacht, verstevigt en hydrateert. Tegelijkertijd wordt de huidbarrière beschermt tegen de gevolgen van vrije radicalen. Ingrediënten als sheaboter, cacaoboter zorgen ervoor dat je huid na het reinigen, gehydrateerd is en heerlijk zacht aanvoelt. 

2 opmerkingen

Deze cleansing balm is werkelijk geweldig!! Ik ben helemaal fan!!
Normaal, na t reinigen met een facewash, had ik altijd nog enkele restjes make-up en met name mascara op m’n gezicht zitten. Nu met deze balm krijg ik alles in één keer gereinigd!! Top produkt!!

Nance

Ik vind het geweldig deze Balm gebruik het elke avond .
Mijn huid word er heerlijk zacht en schoon van
Een aanrader 😀

Rita Van Laar

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd