WORLD COCKTAIL DAY deze cocktails maak je makkelijk thuis

[WORLD COCKTAIL DAY] deze cocktails maak je makkelijk thuis
Source: Pinterest
Vandaag is het de internationale dag van de cocktails (vraag ons niet waarom dit op een maandag is) en dat is een goede reden om cocktails even extra in het zonnetje te zetten (of jezelf in het zonnetje te zetten met een cocktail in je hand). Heb je inspiratie nodig om wat lekkers te maken voor vandaag of misschien een andere keer? Wij hebben een paar favorieten met recept voor je op een rijtje gezet. Cheers!

1

Golden Amaretto Hour

Helemaal aansluitend bij Olcay Gulsen Beauty's Golden Hour Fiesta: de Golden Amaretto Hour. Zo heb je een Golden Hour in je glas.

Smaak
Zoet

Benodigdheden
1 maatje Amaretto
1 maatje Wodka
1/2 maatje mandarijnen likeur
1 maatje ananassap
1 citroen geperst
Martiniglas
Cocktailshaker
IJs

How to
Vul je glas met ijs en laat dit staan. Vul ook de cocktailshaker met ijs en voeg alle ingrediënten toe. Schud alles goed door elkaar. Haal het ijs uit je glas en en giet met een zeef in het glas.

2

Moscow Mule

All time favorite: een Moscow Mule. Deze naam is ooit ontstaan door de associatie die Amerikanen hebben met wodka en de Russische cultuur. Maakt ons niet uit, deze cocktail is gewoon errrrg lekker.

Smaak
Licht pittig, fris, zoet

Benodigdheden
50 ml wodka
120 ml gemberbier
Angostura Bitter
1/2 limoen in partjes
IJs
Koperen mok of tumbler

How to
Vul je glas met ijsblokjes en vul op met de wodka, het gemberbier, een paar druppels Angostura Bitter en het sap van de limoen. Gooi de limoen niet weg. Roer alles goed door en garneer de cocktail met de partjes limoen.

3

Green Frizz

Deze cocktail is lekker fris en eens wat anders dan de (vaak) zoete cocktails die je gewend bent.

Smaak
Fris

Benodigdheden
1 komkommer
1 maatje Cointreau
2 maatjes prikwater
Verse basilicum
1 limoen geperst
Parisiennelepel
IJs
Tumbler
Cocktailshaker

How to
Maak de komkommer en basilicum schoon. Snij de komkommer doormidden en schep er een aantal balletjes uit met de lepel. Leg deze balletjes een uurtje in de vriezer. Snij de rest van het vruchtvlees in blokjes. Plet de basilicumblaadjes in een cocktailshaker en voeg je komkommerblokjes toe. Plet deze ook een beetje. Voeg de rest van de ingrediënten inclusief het ijs toe en shake goed. Zeef de cocktail boven het glas en voeg de balletjes van komkommer toe. Voeg als garnering een basilicumblaadje toe en you're good to go.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd