A DAY IN THE LIFE OF... founder Olcay

[A DAY IN THE LIFE OF...] founder Olcay
Olcay Gulsen

Vaak vragen mensen mij hoe mijn gemiddelde dag eruitziet. Nu is het zo dat ik echt geen gemiddelde dag heb. Echt iedere dag is anders! Dat komt niet alleen omdat ik verschillende dingen doe, maar ook omdat ik altijd opensta voor last minute dingen en geen moeite heb met iets wat ik bedacht heb toch helemaal anders aan te gaan pakken. Soms gaat dit gepaard met wat onduidelijkheid voor mijn omgeving - die helemaal klaarstond om plan A uit te gaan werken - maar ik heb sterk het gevoel dat je pas echt het maximale ergens uithaalt als je alle opties openhoudt. Vandaag neem ik jullie mee in een echte dag uit mijn leven als onder andere beauty ondernemer.

06:20

De wekker gaat en ik snooze standaard twee of drie keer. Ben ik echt niet trots op en ik weet dat uit onderzoek blijkt dat snoozen je echt alleen maar vermoeider maakt. Maar hé.. ik ben een dwangmatige snoozer. Na het snoozen poets ik snel mijn tanden en haast me in mijn gym outfit voor een lesje pilates dat ik voor 07:00 uur heb geboekt.

08:00

Na Pilates neem ik een cappuccino en ik skip ontbijt. Ik eet de laatste jaren pas rond 13.00 uur en ben dus onbedoeld een intermittent faster. Met mijn koffie klap ik mijn laptop open en ik beantwoord de mails die zijn binnen gekomen. Ik heb veel contact met Azie over de verpakkingen van mijn beautylijn en aangezien zij alweer aan het einde van hun werkdag zijn, beantwoord ik snel alle openstaande issues rondom nieuwe verpakkingen. Het ontwikkelen van alle producten van A tot Z vergt niet alleen veel tijd, maar je moet ook echt overal over nadenken. Is de substantie wel geschikt voor de verpakking? Past het visueel bij het merk? En ga zo maar door. Meestal duurt het zes tot twaalf maanden om een product helemaal te ontwerpen en ontwikkelen. Vaak met vier of vijf sample rondes waarin dingen weer worden aangepast. Vandaag tik ik alle verpakkingen af voor onze adventskalender en giftsets voor aankomende kerst. Beetje gek om in mijn zomerjurkje al te fantaseren over de kerstperiode, maar ik heb er heel veel zin in.

09:00

OGB Team komt binnen voor de Back to Work-shoot die vandaag op de planning staat. Onze makeup artist Gwen van Waveren komt met zes koffers binnen en het zweet staat op haar voorhoofd. Ik haast me om haar te helpen met sjouwen en daarna gaat om de 5 minuten weer de bel en komen al mijn collega’s één voor één vrolijk binnen. Ik vind het zo heerlijk om met het team te werken. Iedereen is gefocust en heeft een enorme passie voor OGB. 

12:30

Tussen de foto’s en videos door ben ik plannen aan het schrijven voor UN Women. Als ambassadeur van de Orange the World-campagne in de strijd tegen geweld tegen vrouwen organiseren we jaarlijks eind november een event. Dit jaar willen we het nog grootser aanpakken dus is een goed plan nodig. 

Als lunch krijgen we heerlijke salades gemaakt door Carolina. Ik ga voor een pastasalade met kip en pesto. 

15:00

Het team is klaar en we bespreken nog snel wat losse zaken die we samen moeten oppakken.

Als ze weg zijn staat er een kort interview op de agenda met een magazine. Daarna neem ik nog een Tiktok video op. Onze videographer Esmee heeft een leuk conceptje bedacht waarin ik mijn oude red carpet looks moet raten. Sommige outfits zijn zo slecht dat ik me serieus afvraag wat ik dacht, haha!!!

16:00

De verbouwing van het kantoor en een deel van het huis is helaas nog steeds niet klaar. Ik heb een kleine bouwvergadering over wat er de komende dagen en weken nog moet gebeuren en maak keuzes over de handgrepen in de keuken en het voegwerk buiten. Verbouwen is oprecht één van de meest vervelende dingen uit het leven.

17:00

Aan het eind van de dag heb ik nog een meeting met Dolshe over onze schoenencollectie. We passen nieuwe samples door en bespreken waar we de campagne gaan fotograferen. Dolshe gaat hier een moordboard en concept voor uitwerken en ik kan nu al niet wachten tot de collectie klaar is.

Onze eerste collectie hebben we zes maanden geleden gelanceerd en was best basic. We waren heel voorzichtig en wilden geen echte risico’s nemen met designs. Nu de reacties zo positief zijn hebben we besloten om all out te gaan en veel meer uitgesproken schoenen te maken. Blijft spannend!

19:00

Famke Mesman is naast de stylist voor al onze shoots ook een goede vriendin van mij. Ze staat op het punt om een nieuwe sieradenlijn te lanceren en wil nog wat advies van mij hiervoor. Samen nemen we haar nieuwe site even door. Het is echt helemaal te gek geworden (check het op pairadice.nl) Na deze meeting besluit ik dat het mooi is geweest en ga ik lekker koken. Vandaag op het menu: kabeljauw met groente.

9 opmerkingen

Leuk om te lezen maar gaat Dolshe echt een MOORDBOARD creëren?😉🤔

Succes met alles Olcay!🤗💖

Colette

Hai Olcay, wat leuk om te horen hoe een dag eruit ziet voor je! En jeetje al die planningen voor de toekomst en over China te lezen ook heel spannend!
Go Girl for itt , heel veel Liefs van Barbedien; moeder van je oude vriendinnetje Kim uit Waalwijk 🥰👌😘

Barbedien van Gool

Haha geweldig om te lezen dat er nog iemand is die last minute opties altijd openhoud. En ja idd je omgeving kan daar moeilijk mee omgaan.
Leuk zo een dagje van jouw.

Carreen Dekker

Goed bezig Olc😊
Vooral blij dat de adventskalender er komt 🎉🎄
Bedankt kerstvrouw 🤶 ❤️

Sandra

Zo leuk om te lezen hoe 1 dag in jou leven is
Maar er komt veel meer bij kijken dan wij allemaal weten
Ik, als ontzettend blije klant, weet dat het niet altijd zo makkelijk is als andere wel denken
Daarom voor jou, voor Dolshe en voor jullie team geef ik mijn grootste complimenten en diepste respect en ontzettend dankbaar voor de geweldige beauty producten en onwijs mooie schoenen collectie
Dank jullie wel XXX

Diane

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd