ENERGIE BOOST 5x voeding voor een flinke oppepper

[ENERGIE BOOST] 5x voeding voor een flinke oppepper
Unsplash
Futloos, moe en nergens zin in? Door het zakken van de temperatuur en korte dagen hebben we hier allemaal wel eens last van. Niet erg om hier af en toe aan toe te geven, maar je kunt jezelf ook op een energie boost geven door middel van voeding bijvoorbeeld. En nee, vijf koppen koffie is (helaas) niet de oplossing. Wij hebben een paar ingrediënten voor je verzameld die je een flinke oppepper geven waardoor je energiek de dag doorkomt.

Kurkuma

Kurwatte? Kurkuma is voor sommigen misschien een onbekend ingrediënt. En dat is zonde, want deze specerij is een ware booster voor je lichaam. De geelwortel is niet alleen heel erg gezond, het brengt meer benefits voor je lichaam met zich mee. Zo helpt het je lichaam een handje bij de vetopslag en het metabolisme.

Gember

Gember is laatste jaren weer enorm populair en da's niet zonder reden. Het zorgt namelijk voor vermindering van vermoeidheid door de verschillende extracten die de wortel bevat. Volgende keer wanneer je een dipje hebt bestel je dus gewoon een gembershot in plaats van espresso.

Water

Hoe voor de hand liggend het ook is, water mag écht niet ontbreken in dit rijtje. We hoeven je vast niet te vertellen dat een tekort aan water zorgt voor uitdroging. Dit heeft vervolgens weer de wisselwerking dat je moe wordt omdat je lichaam harder moet werken. Nog meer reden om elke dag die twee liter aan te tikken.

Appels

Naast het feit dat het sowieso goed is om verschillende soorten fruit te eten, raden wij je aan om appels te eten. Deze makkelijke snack bevat namelijk veel vitaminen die ervoor zorgen dat je je fitter voelt, antioxidanten en suikers die een directe energiebron zijn voor je lichaam.

Noten

Veel noten zoals bevatten goede vetten, voedingsstoffen, vitamines en proteïnes. Door elke dag een handjevol ongezouten noten zoals macadamia's of amandelen te eten hou je jouw energielevel op peil. En het is nog een lekker tussendoortje (zeker in combinatie met die appel) ook.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd