HANGOVER Zo help je je lichaam bij een kater

[HANGOVER] Zo help je je lichaam bij een kater
Unsplash

Gisteravond iets te diep in het glaasje gekeken? Spijt komt altijd later. Tijdens een gezellig avondje neem je jezelf altijd voor rustig aan te doen, maar na het zoveelste wijntje of cocktail wist je al dat je volgende morgen spijt zou hebben.

Het hebben van een kater is niet altijd even erg. Soms is het heerlijk om eraan toe te geven en jezelf de hele dag alleen van de bank naar de koelkast en weer terug te bewegen. Maar daarnaast is het wel fijn om je lichaam een handje helpen zodat je het nét iets minder erg maakt voor jezelf. Wij hebben wat helping hands voor je verzameld.

Kokoswater

Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam vocht verliest en in principe uitdroogt. Dit veroorzaakt het slappe gevoel en die droge mond. Het is dan ook een goed idee om veel water te drinken om de uitdroging te verminderen. De echte held in dit geval is kokoswater. Dit is een natuurlijk drankje met weinig suiker, wat boordevol elektrolyten zit die we nodig hebben. Als je voor je gaat slapen al verwacht dat je een kater gaat krijgen, is het een goed idee om een glas kokoswater te drinken voor je naar bed gaat.

Gemberthee

Ondertussen zijn we allemaal wel bekend met het feit dat gember op veel manieren een positieve werking heeft op je lichaam. En dan kan het natuurlijk ook niet anders dat gember ook toegevoegd wordt aan deze survival guide. Gember gaat namelijk misselijkheid tegen, iets wat vaak ook een fijne bijzaak is bij een kater.

Bewegen en zweten

Waarschijnlijk wil je even aan niets anders denken dan liggen. Toch raden wij je aan om te bewegen. En dan is het het beste om gelijk een intense workout te doen waarbij je alles eruit zweet. Maar ook een wandeling of wat stretchoefeningen zijn al goed. Als je maar zweet. Het zweten zorgt er namelijk voor dat alle giftige stoffen die je gisteravond in je lichaam verwelkomd hebt, weer vertrekken.

Vermijd cafeïne

Waarschijnlijk denk je dat je bakje koffie je er wel bovenop zal helpen. Maar integendeel zelfs: koffie maakt het alleen maar erger. Cafeïne droogt het lichaam namelijk alleen maar meer uit. Dus dit zal je hoofdpijn en nadorst juist verergeren.

Goed ontbijt

Misschien wil je nog even niet aan eten denken, toch is het verstandig om meteen een goed ontbijtje naar binnen te werken. En dan is het het beste om een gebakken ei met bacon en tomaat te eten. De stof die ontstaat wanneer je te veel drinkt wordt juist weer afgebroken door een stofje wat in eieren zit, dit zorgt dus voor een beter herstel. Daarnaast zorgt bacon ervoor dat je hersenen sneller herstellen en tomaten bevatten kalium en vitamine c, welke ook de kater verminderen. Een echt powerontbijt dus!

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd