HERFSTBLUES 4 tips om ze te voorkomen

[HERFSTBLUES] 4 tips om ze te voorkomen
Unsplash

Het wordt kouder, vroeger donker, het regent en de bladeren vallen van de bomen. Voor velen is de overgang van het najaar onlosmakelijk verbonden aan de bekende herfstdip. Maar het is ook het seizoen van lekker onder een dekentje Netflixen, gezelligheid, (geur)kaarsen en een goed glas rode wijn. Met onderstaande tips is de herfstdip verleden tijd en kun je volop genieten van dit mooie seizoen.

Vitamine D

In de herfst komen we vaak minder buiten en schijnt de zon minder, daarom is het goed om extra vitamine D te slikken. Vitamine D is één van de weinige vitamines die het lichaam onder invloed van zonlicht zelf aanmaakt. Extra ondersteuning in de herfst en winter kan daarom geen kwaad. Vitamine D heeft namelijk een positieve invloed op ons humeur en kunnen we daarom goed gebruiken tijdens donkere dagen.

Bewegen

Het is wetenschappelijk bewezen: bewegen helpt tegen somberheid. Je hoeft niet meteen fanatiek de gym in te duiken, wandelen helpt ook. En je zit toch lekkerder op de bank een serie te kijken wanneer je eerst een uur gewandeld hebt. Door te bewegen verhoog je je dopamine gehalte - het zogenaamde gelukshormoon - waardoor positieve gevoelens toenemen.

Me-time

Self care is the new health care! Goed voor jezelf zorgen is heel belangrijk. Plan je me-time zorgvuldig: sluit jezelf op in de badkamer en maak er een ritueel van om jezelf van top tot teen te verzorgen. Haal alles uit de kast: haarmaskers, gezichtsmaskers en bodylotion en verzorg je nagels van handen en voeten. Je zult zien dat je je daarna een ander mens voelt.

Wijnen

Alcohol werkt natuurlijk niet tegen een dip, maar gezelligheid wel. Blijf niet in je eigen bubbel zitten en zoek de gezelligheid op van andere mensen. Het leidt af van je eigen gedachtes en dat is vaak exact wat je nodig hebt om uit die negatieve spiraal te komen. 

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd