seizoensupdate Zo prep je jouw huid voor de winter

[seizoensupdate] Zo prep je jouw huid voor de winter
Olcay Gulsen Beauty

Niet alleen je kledingkast heeft baat bij een seizoenswitch, ook je beautykabinet kan een update gebruiken. Net zoals je jouw zomerjurkjes en korte mouwen inruilt voor wollen truien en laarzen, vraagt de winter ook om een specifiekere beauty benadering.

Koude temperaturen, gure wind en verwarming betekenen één ding: uitdroging van je huid. En dat geldt niet alleen voor droge huidtypes. Er ontstaat namelijk een vochttekort door deze factoren, iets wat een vette huid ook kan overkomen. Deze heeft namelijk veel olie (talg), maar niet per sé veel vocht. Je kunt dus zowel een vette huid als een gedehydrateerde huid hebben. Hoe je dat terugziet? Een trekkerig gevoel, doffe teint of bijvoorbeeld donkere kringen. Met deze tips voorkom je de winterdip en blijf jij ook dit seizoen stralen.

Kies voor de juiste ingrediënten

Kiezen we in de zomer het liefst voor lichte, jelly producten, neigen we in de winter juist naar volle, romige skincare. De textuur geeft ons het gevoel nóg meer hydratatie te bieden, maar dat is niet altijd ook echt het geval. In plaats van de textuur wil je liever kijken naar de ingrediënten lijst. Ga op zoek naar moisture magnets zoals hyaluronzuur, glycerine en panthenol. Deze trekken niet alleen vocht aan, maar zorgen er ook voor dat het wordt vastgehouden in de huid. Ook ingrediënten zoals ceramiden zijn goed om de huid te verzorgen en verzachten. 

Vergeet je lippen niet

Heb je in de winter vaak last van een droge huid? Dan zul je ongetwijfeld ook schrale lippen ervaren. Deze hebben namelijk – in tegenstelling tot de rest van je gezicht – geen talgklieren. Dat in combinatie met de winterse omstandigheden zorgt voor scheurtjes en schilfers. Oclussieve ingrediënten (zoals de welbekende petroleum in Vaseline) zorgen ervoor dat vocht goed wordt vast gehouden. Hou je niet van deze vette zalven? Kies dan voor lipproducten met oliën en waxen. Daarnaast is ook hier hyaluronzuur een favoriet ingrediënt.

Gebruik een cleansing oil of balm

Veel cleansers op waterbasis bevatten ingrediënten die de huid goed reinigen, maar ook kunnen strippen van haar natuurlijke oliën. Deze zijn juist heel essentieel, zeker in de winter. Het verwijderen van deze oliën zorgt ervoor dat de huid een trekkerig gevoel geeft en uitdroogt. Ruil daarom je cleanser in ieder geval deze maanden in voor een reiniger op olie basis. Een cleansing oil of balm is rijk aan voedingsstoffen voor de huid en houdt het vochtgehalte en de huidbarrière in balans. 

Blijf SPF smeren

Zonbescherming klinkt als iets wat je voornamelijk in de zomer nodig hebt, maar niets is minder waar. De zonnestralen zijn in de winter nét zo schadelijk als in de zomer. En ja, ook als je binnen zit of de zon niet aanwezig lijkt. UV-straling komt namelijk gewoon door wolken en glas heen. Weer of geen weer: gewoon smeren dus.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd