OLCAY: Ik schaam me

[OLCAY:] Ik schaam me
GUSH
Zes jaar geleden besloot ik dat het écht genoeg was. Ik moest en zou stoppen met het roken van 2 pakjes per dag. Ik schaamde me kapot bij het opsteken van iedere peuk, maar toch kon ik het niet laten. Ik het hooguit een dag of twee vol en ging dan weer voor de bijl. Bij ieder moment van spanning of stress had ik direct de behoefte om het weg te roken. De ruwe randjes van je emoties verdoven. Maar het was klaar! Mijn huid zag er grauw uit en ik hoorde het ook aan mijn stem. Zo'n beginnende rokersstem met een incidentele hoestbui die zo fijn verraadt dat je een junk bent.

Ik dronk een koffie met mijn zusje Dolshe op een terras in New York en natuurlijk stak ik weer een peuk op. Afkeurend keek ze me aan en zei dat het echt de hoogste tijd is om te stoppen: "je begint het nu echt aan je te zien en ik wil niet eens nadenken over hoe het gesteld is met die arme longen van je". Een echte wake up call.

Diezelfde dag ben ik gestopt en de strijd aangegaan met mijn verslaving. De dagen, weken en maanden verstreken en iedere dag had ik moeilijke momenten. Bij stress, geluk of ontspanning zocht ik weer naar die sigaret. Ik was iedere dag trots dat het weer gelukt was, want het blijft gek genoeg een gevecht. Mijn huid knapte op en ik voelde me ook steeds fitter. Tegelijkertijd ruilde ik mijn maatje 34 in voor 36 en vond dat geen enkel probleem. Toen het 38 werd vond ik het nog steeds prima. Ik had iets overwonnen en was zo blij dat ik niet meer de hele dag aan het plannen was waar en wanneer ik kon roken. 

Ik schaam me dan ook ontzettend om toe te geven dat ik weer verslaafd ben. Dit keer niet aan sigaretten maar aan iets wat net zo slecht is.. E-smokers. Wederom ben ik de hele dag op zoek naar die rookstaaf en gestresst als 'ie leeg is. Ik betrap mezelf tegenwoordig ook op E-smoken tijdens meetings of draaidagen. Ik wil dit graag delen omdat ik zó graag wil stoppen en volgens mij is eerlijk zijn over je verslavingen een grote stap. Dus hier komt het: hallo lezers, ik ben Olcay Gulsen en E-smoke verslaafd... HELP! 

2 opmerkingen

Pffff…zo herkenbaar dit. Stomme peuken! Je schamen omdat je na het roken van een sigaret zo stinkt. Ja, dat is iedere keer wat ik doe. En dan toch blijven roken…… Ik heb maanden terug een boek gelezen over stoppen met roken. Dat zette me aan het denken en ben gestopt zonder enige moeite. Maar helaas, ik ben net als jou weer begonnen (1 sigaretje voor de gezelligheid). Dat kan blijkbaar dus niet. Het vreselijke is dat het weer zoveel moeite kost om te stoppen. Mijn brein denk continu: ahhh….zonder sigaret is het niet gezellig. Lieve Olcay, ooit komt er een dag dat jij en ik stoppen….dan hangen we de vlag uit.

Anette

Als je voor jezelf 1 goede reden hebt om te stoppen dan lukt het, eerder niet, niet omdat anderen het vinden, lief bedoeld ze willen je helpen omdat ze van je houden maar zo werkt dat helaas niet, dus wacht totdat voor jou dat punt is bereikt, succes Olcay, lieve kus 💋

Irene

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd