MAKEUP HACKS 7 makkelijke tips om oogschaduw aan te brengen als een pro

[MAKEUP HACKS] 7 makkelijke tips om oogschaduw aan te brengen als een pro
Olcay Gulsen Beauty

Of je nu van een subtiele kleur houdt of juist van smokey eyes: oogschaduw aanbrengen blijft lastig. Met deze handige tips word jij een pro als het op make-up aankomt.

1. EYESHADOW BEFORE FOUNDATION

Hoewel je het misschien anders gewend bent, kun je het beste eerst jouw ogen opmaken voordat je met teint producten zoals foundation aan de slag gaat. Vaak valt er namelijk nog wat oogschaduw van de kwast, wat voor vlekjes op de wangen kan zorgen. Door eerst jouw ogen op te maken hoef je deze vlekjes niet weg te werken, want je brengt daarna pas de basis make-up aan. Eye patches zijn ook een oplossing. Door deze aan te brengen tijdens het opmaken van je ogen voorkom je vlekjes én heb je gelijk een heldere blik.

2. EEN GOEDE BASIS

De oogleden zijn van nature vetter dan de rest van het gezicht. Dit zorgt ervoor dat jouw make-up minder goed blijft zitten. Gebruik dus van tevoren geen vette oogcrème om te voorkomen dat de oogschaduw nog minder hecht. Daarentegen helpt een eye primer goed om ervoor te zorgen dat jouw make-up wél blijft zitten. Een dun laagje maakt al een groot verschil.

Bright Eyes Lifting Concealer + Eye Primer

€ 15,95

SHOP NU

Hydrogel Eye Mask (30 pcs)

€ 24,95

SHOP NU

3. DE VORM VAN JE OGEN

Om de juiste oogschaduw techniek te bepalen is het goed om te weten welke vorm jouw ogen hebben. Heb je bijvoorbeeld hooded eyes waarbij er maar een klein deel van het bewegende ooglid zichtbaar is, dan kun je het beste naar boven en naar buiten werken. Bij ronde ogen is er een groter deel van het bewegende ooglid zichtbaar en kun je het beste naar buiten blenden en de focus leggen op het wenkbrauwbot.

4. VIND DE CREASE

De zogenaamde crease is de rand of vouw tussen het bovenste ooglid en bewegende ooglid. Hier valt van nature een schaduw die je handig kunt gebruiken tijdens het opmaken. Gebruik deze bijvoorbeeld om de lijn te bepalen tot waar je jouw oogschaduw aanbrengt of accentueer deze schaduw juist door een donkere kleur aan te brengen. Moeite met het vinden van de crease? Gebruik dan de Eye Glam Set om je een handje te helpen.

5. VAN LICHT NAAR DONKER

Wil je verschillende tinten gebruiken, kies dan voor een combinatie van donkere en lichte kleuren. Breng de lichtste kleur als eerste aan over het gehele ooglid. Vervolg daarna met een kleine hoeveelheid van de donkere tint aan de buitenkant van de oogleden. Blend dit vervolgens uit met een kwast tot de lijnen zijn vervaagd. Nog niet tevreden? Voeg dan nog een klein beetje van de donkere kleur toe en blend het opnieuw. Dit herhaal je tot je helemaal happy bent.

Eye Glam Set

€ 29,95

SHOP NU

EYESHADOW PALETTE SILVER SMOKE

€ 18,95

SHOP NU

6. MAAK JE KWAST NAT

Door de kwast nat te maken voordat je deze in de oogschaduw dipt, worden de pigmenten intenser. Hierdoor wordt jouw ooglook nóg meer uitgesproken. Een andere tip is om de kwast nat te maken met een fixing spray. Hierdoor worden de kleuren en pigmenten niet alleen intenser, maar het zorgt er ook voor dat de oogschaduw langer blijft zitten. Spray de mist wel pas op de kwast nadat er al oogschaduw op zit, om te voorkomen dat je het een laagje op jouw oogschaduw palette achterlaat. 

7. BIJWERKEN MET CONCEALER

Ben je klaar met opmaken maar zie je toch nog wat verschil tussen beide ogen? Van nog meer blenden wordt het meestal niet mooier, dus los het op met een concealer. Door een dun laagje aan te brengen met een smalle kwast kun je rechte lijnen trekken aan beide kanten. Deze truc kun je ook gebruiken om jouw ogen meer definitie te geven.

Brush Set

€ 39,95

SHOP NU

Bright eyes lifting concealer + eye primer

€ 15,95

SHOP NU

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd