HACKS Met deze 7 tips blijft jouw make-up nog mooier zitten

[HACKS] Met deze 7 tips blijft jouw make-up nog mooier zitten
Olcay Gulsen Beauty

Heb je zó je best gedaan op die mooie make-up look, is er na een paar uur weinig meer van te zien. Zonde! Gelukkig is ook in dit geval een goede voorbereiding het halve werk. Met deze tips en de juiste producten kun jij voortaan de hele dag genieten van jouw make-up.

1. ZORG DAT JOUW GEZICHT GOED SCHOON IS

Je kunt jouw huid goed vergelijken met het canvas van een schilder. Als het mooi schoon is, komen de kleuren nog beter uit de (letterlijke) verf. Het reinigen van de huid is dus een belangrijke stap, ook als je net uit bed komt. Gedurende de nacht blijven er namelijk bacteriën aan je gezicht plakken die bijvoorbeeld in de lucht of aan de kussensloop zitten. Heb je een vette huid, dan wil je jouw gezicht ook wassen om talg te verwijderen. Vaak zijn water of onze Vegan Wipes voldoende, maar bij een vette of onzuivere huid kun je bijvoorbeeld ook voor een reinigingsgel kiezen.

2. GEBRUIK EEN PRIMER

We blijven even in de schilder sferen. Wil je jouw muren een mooie kleur geven, dan ga je eerst aan de slag met een primer. Deze stap is te vergelijken met de primers die in beautyland voorbij komen. Ze zorgen er - net zoals op de muur - voor dat de ondergrond (jouw huid dus) egaal is, de kleuren beter blijven zitten en dat deze zolang mogelijk mooi blijven. Een primer is dus echt de basis van make-up. Dat betekent overigens niet dat je per se foundation hoeft te dragen: ook zonder egaliseert het de huid. De Olcay Gulsen Beauty Miracle Blur is daar een mooi voorbeeld van. Het geeft als het ware een real life filter, of je nu wel of geen verdere make-up draagt. Kies je er voor om daarna wel make-up aan te brengen, dan zul je zien dat deze minder snel vervaagt. 

Vegan Wipes

€ 5,95

SHOP NU

Miracle Blur 2.0

€ 27,95

SHOP NU

3. VERGEET DE OGEN NIET

Oogleden zijn vetter dan de rest van het gezicht. Dat zorgt er helaas ook voor dat er van jouw mooie smokey eye al snel niets meer over is. Om ervoor te zorgen dat jouw oogschaduw de hele dag blijft zitten, bestaan er tegenwoordig speciale eye primers. Deze hebben dezelfde functie als een normale primer, maar zijn specifiek geschikt voor de gevoelige huid rondom de ogen en hebben een handige applicator. Je vindt zo’n primer in onze Bright Eyes Duo Concealer. Deze zorgt er niet alleen voor dat jouw oogmake-up langer op haar plek blijft, maar ook dat de kleuren intenser lijken.

4. KIES VOOR KWASTEN

Hoe fijn het soms ook is om make-up aan te brengen met de vingers, het zorgt er ook voor dat jouw make-up sneller van het gezicht verdwijnt. Dat komt omdat de oliën van je handen zich vermengen met de make-up wanneer je deze aanbrengt. Hoe meer olie, hoe sneller jouw make-up vervaagt. Kies daarom in ieder geval bij het aanbrengen van foundation en tinted moisturizers voor een goede kwast of blender.

BRIGHT EYES LIFTING CONCEALER + EYE PRIMER

€ 15,95

SHOP NU

Brush Set

€ 39,95

SHOP NU

Blender

€ 6,95

SHOP NU

5. WERK IN LAAGJES

Als je weet dat jouw make-up snel vervaagt, is de verleiding groot om een extra dikke laag aan te brengen. Maar helaas werkt dat juist averechts. Of het nu om foundation of oogschaduw gaat: dunne laagjes werken het beste. Breng het eerste laagje aan en wacht een paar minuten tot je een tweede laagje aanbrengt. Met lipstick werkt de bekende afhap-truc nog altijd goed: hap na het aanbrengen in een tissue en breng opnieuw een laagje aan.

6. GEBRUIK EEN POEDER

Make-up in poedervorm blijft over het algemeen langer zitten dan vloeibare formules. Geen zorgen als je - zeker op gebied van foundation - liever voor een liquid kiest. Tegenwoordig zijn er namelijk veel zogenaamde loose powders. Deze breng je bijvoorbeeld op de T-zone of het hele gezicht aan nadat je klaar bent met jouw look. Deze poeders zorgen ervoor dat je gedurende de dag niet gaat glimmen en dat jouw make-up langer blijft zitten. Doordat ze transparant zijn kun je ze ook gemakkelijk over jouw lipstick en oogschaduw aanbrengen.

7. MAAK HET AF MET EEN FIXING SPRAY

Een fixing spray is de finishing touch van jouw look. Niet alleen is het heerlijk verfrissend en fixeert het make-up, ook kan de spray - wanneer deze de juiste ingrediënten bevat - er ook voor zorgen dat jouw make-up niet droog aanvoelt gedurende de dag. In de Olcay Gulsen Beauty Fixing Spray zit bijvoorbeeld aloë vera om jouw huid te blijven hydrateren. Niet alleen handig wanneer je make-up draagt, maar ook voor een opfrismoment tussendoor of onderweg.

EVERYDAY SMOOTH LOOSE MATTIFYING POWDER

€ 18,95

Mist & Fix Spray

€ 14,95

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd