ME-TIME: zo geniet je nog meer van tijd voor/met jezelf

[ME-TIME:] zo geniet je nog meer van tijd voor/met jezelf
[ME-TIME:] zo geniet je nog meer van tijd voor/met jezelf
Voor iedereen is het belangrijk om genoeg tijd alleen door te brengen. Wij geven 3 tips om nog meer te genieten van deze me-time.

Prioriteit

Iedereen heeft het tegenwoordig druk met van alles en nog wat. Je werkt of studeert en ondertussen wil je ook nog je vriendschappen en de relatie met je partner onderhouden. Daarnaast ruimt het huis zich ook niet vanzelf op en wil je zo nu en dan ook nog even sporten. Voor je het weet is de week alweer voorbij, voel je je vermoeid en kom je tot de conclusie dat je eigenlijk meer tijd alleen door had willen brengen. Misschien zijn er wel momenten waarop je alleen bent, maar lukt het je niet echt om hiervan te genieten. Herkenbaar? Wij geven 3 fijne tips.

1. Vergelijk jezelf niet met anderen

Een groot nadeel van social media is dat je precies kunt volgen wat anderen aan het doen zijn. Los van het feit dat dit vaak geen weerspiegeling van de werkelijkheid is, kan het ervoor zorgen dat je jezelf gaat vergelijken. Je wilt net op de bank ploffen met een fijn boek, maar dan zie je op Instagram dat je vriendin een rondje gaat hardlopen. Je baalt, want je bent zelf nog niet gaan sporten deze week. Er bekruipt je, onterecht, een schuldgevoel. Daar gaat je ontspannen me-time momentje. Om dit soort dingen te voorkomen, moet je soms streng voor jezelf zijn. Een momentje voor jezelf ingepland? Leg je telefoon aan de kant. Deze mag je pas weer gebruiken als jouw me-time moment voorbij is.

2. Geef je grenzen aan

Dat je vriendinnen en/of collega’s niet op de hoogte zijn van jouw me-time moment is hen niet aan te rekenen. Dit betekent echter niet dat je toch maar de telefoon moet opnemen als een collega of vriendin belt. In dat ene uurtje voor jezelf mag je best even schitteren in afwezigheid. Maakt het je alsnog onrustig? Vertel dan aan een paar belangrijke mensen dat je die dag een uur of een paar uurtjes niet bereikbaar bent. Als ze je toch echt dringend moeten spreken, kunnen ze bellen. Zo kun jij in alle rust genieten van je favoriete boek, magazine of tv-serie.

3. Juiste activiteiten

Misschien lukt het je niet om te genieten van de tijd voor/met jezelf omdat je nog niet de juiste activiteiten hebt gevonden. Dat een vriendin ontspant door in bad te gaan of te gaan mediteren, betekent niet dat dit ook voor jou zo werkt. Het is dus niet zo dat jij niet kunt ontspannen, maar het kan wel zo zijn dat je nog geen activiteiten hebt gevonden die jou ontspanning bieden. Vraag eens rond wat andere mensen doen om tot rust te komen en probeer wat dingen uit. Er is vast iets dat bij jou past en waar jij door oplaadt. 

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd