MOODBOOST 5 Tips om je humeur te verbeteren

[MOODBOOST] 5 Tips om je humeur te verbeteren
Gush
De koude en donkere dagen komen er weer aan en dit kan er soms voor zorgen dat je minder goed gemutst je bed uit stapt. Geluk zit hem vaak niet in de grote dingen, maar juist in meerdere kleine geluksmomentjes op een dag. Gezonde gewoonten kunnen je een moodboost geven én ervoor zorgen dat je deze behoudt. Natuurlijk is het normaal om je de ene dag gelukkiger te voelen dan de andere dag, maar het is fijn om terug te kunnen vallen op een aantal goede gewoonten die je humeur gegarandeerd een boost geven.

1

Zorg goed voor jezelf

Het is heel erg belangrijk om je mentale, emotionele en fysieke gezondheid op de eerste plek te zetten. Goed in je vel zitten én balans vinden in de dingen die je doet, helpen je om jouw humeur over het algemeen goed te houden.

Wat kun je doen?
Maak een lijstje van dingen waar je gelukkig van wordt. Dit kan in de kleine dingen zitten! Denk aan je favoriete gerecht koken, een wandeling in de natuur, een bad nemen, jezelf een gezichtsmassage geven, knuffelen met je partner of je huisdier. Zorg dat je iedere dag in ieder geval één momentje voor jezelf neemt om iets van jouw Selfcare-lijstje te doen.

GEZICHTSMASSAGE TOOL OLCAY GULSEN BEAUTY

€ 19,95

SHOP NU

2

Dankbaarheid

Het is door hersenwetenschappers bewezen dat een houding van dankbaarheid zorgt dat je waardering krijgt voor de kleine dingen. Het maakt je positiever, vergroot je veerkracht en zorgt dat je minder lang blijft hangen in de negatieve dingen.

Wat kun je doen?
Schrijf iedere ochtend of avond drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Schrijf dit in een speciaal dankbaarheidsboekje wat je op een plek legt waar het iedere ochtend of avond binnen handbereik ligt. Bijvoorbeeld naast je bed. Op momenten dat je even niet zo lekker in je vel zit, kun je altijd eens door je dankbaarheidsboekje bladeren. Moodboost gegarandeerd!

HET 6 MINUTEN DAGBOEK

€ 17,99

SHOP NU

3

Sporten

Door je lichaam te bewegen stimuleer je de aanmaak van endorfine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Daarnaast wordt het niveau van stresshormonen zoals cortisol en adrenaline verlaagd. Sporten waarbij endorfine vooral vrijkomt zijn bijvoorbeeld hardlopen, dansen, fietsen of zwemmen.

Wat kun je doen?
Hardlopen kun je begeleid doen met bijvoorbeeld een App zoals Strava. Dansen kun je ook gemakkelijk in je huiskamer doen, met behulp van een YouTube video. Schuif de bank aan de kant, zoek op YouTube naar "Dance Workout" & go!

4

Wandelen

Het is bewezen dat dagelijks een half uurtje wandelen het mentale welzijn verbetert. Je maakt dopamine aan én hoe vaker je wandelt, hoe sneller je tijdens het wandelen dit stofje aanmaakt. Daarnaast werkt de frisse lucht van de natuur ook positief op je gemoedstoestand. Wil je deze winter ècht goed uitwaaien? Maak dan een strandwandeling langs de zee. Dit zou niet alleen goed zijn voor lichaam en de geest, maar ook werken tegen fysieke klachten.

Wat kun je doen?
Spreek met een vriend(in) of je partner af dat je dagelijks op een vast tijdstip een blokje om gaat. Zo heb je beide een stok achter de deur en wordt deze goede gewoonte onderdeel van je routine.

5

Opruimen

Uit onderzoek blijkt dat er een relatie is tussen rommel en cortisol (stresshormoon). Opruimen reduceert dus stress! Daarnaast zal het je niet verbazen dat een opgeruimde (slaap)kamer ook zorgt voor een betere nachtrust en daarmee een beter humeur. Tot slot ken je vast het gezegde "een opgeruimd huid is een opgeruimd hoofd".

Wat kun je doen?
Voor alle opruimtips verwijzen we je graag naar het boek van opruimgoeroe Marie Kondo: "Opgeruimd!" De Konmari methode focust zich op "wat wil je bewaren" in plaats van "wat gooi je weg" waardoor je uiteindelijk een huis overhoudt met dingen waar je blij van wordt!

BOEK: OPGERUIMD - MARIE KONDO

€ 21,99

SHOP NU

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd