NAILED IT Mooie nagels? Zo doe je het zelf

[NAILED IT] Mooie nagels? Zo doe je het zelf
@colordept
We zijn allemaal druk, maar willen er natuurlijk wel verzorgd uitzien. Mooie, verzorgde nagels horen daarbij. Naar de nagelsalon gaan is een optie, maar wist je dat je ook thuis makkelijk jezelf een manicure (of pedicure) geeft? We geven je twee tips hoe jij in no time van top tot teen (letterlijk) verzorgd de deur uitgaat.

Gellak zelf aanbrengen (20 minuten)

Er zijn steeds meer producten te koop om zelf gellak aan te brengen. Gellak is nagellak op basis van gel die uithardt in een UV of LED-lamp. Daardoor blijft het wel twee weken krasvrij en mooi zitten. Dit is makkelijk thuis zelf te doen als je de fijne kneepjes weet. 

Zo doe je het

Stap 1: De kunst is om je nagels goed voor te bereiden en alles dun aan te brengen. Ontvet je nagels en maak ze droog. Je kunt ze ook eerst zachtjes opruwen met een vijl voor een nog betere hechting. Breng dan dun de basecoat aan (raak de nagelriemen niet) en hardt het geheel uit onder de lamp. In een LED-lamp is 15 seconden genoeg, in een UV-lamp 30 seconden. 

Stap 2: Breng daarna dun de eerste kleurlaag aan over de basecoat. De kleurlaag breng je altijd twee keer aan. Het is goed om te weten dat de eerste kleurlaag niet dekkend hoeft te zijn. Als je dun werkt is het resultaat des te mooier. Na het aanbrengen van de eerste kleurlaag ga je in de lamp (30 sec. LED en 1 minuut in UV). Deze stap herhaal je. 


Stap 3: Na de tweede kleurlaag is het klaar voor de finishing touch in de vorm van de topcoat. Breng ook deze dun aan en hardt uit in de lamp (1 minuut LED, 2 minuten UV). Neem de nagels af met een watje met alcohol om de plaklaag te verwijderen en je bent ready to go! 

Je hebt hiermee prachtige, verzorgde nagels die je eigen nagels versterken en daaorm ideaal zijn om je eigen nagels te laten groeien. 

Nepnagels (5 minuten)

Vind je dit allemaal te veel werk? Dan zijn press on nails echt iets voor jou. Zo fout als het klinkt is het allang niet meer. In het buitenland is het al weer een hit en het begint langzaam over te waaien naar Nederland. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren en zien er héél echt uit. In vijf minuten heb je een top set nagels.

Hou je van het gel effect van gellak? Dan bestaan er tegenwoordig ook gel nail stickers, ook wel nail wraps genoemd. Dit zijn stickers die je op je nagels plakt, bijvijlt tot de juiste vorm en vervolgens ook uitdroogt onder een LED-lamp. Veel sneller, maar net zo mooi als het origineel. 

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd