OLCAY: Ik haat daten

[OLCAY:] Ik haat daten
[OLCAY:] Ik haat daten

De telefoon gaat en het is het derde tv productiebedrijf w=dat mij de afgelopen weken benadert voor een datingprogramma. “Het is echt een uniek en geniaal idee”, roept de enthousiaste producent. Ik zucht en zeg dat ik een hekel heb aan dating programma’s en dat ik na mijn breuk met Ruud aan veel denk, maar aan daten absoluut niet.

Het kost me enige moeite om de producent duidelijk te maken dat ik echt niet geïnteresseerd ben in dit geniale tv concept. Nadat ik heb opgehangen vraag ik me af waarom het is zo ondenkbaar is dat een vrouw niet wil daten en even op adem wil komen? Voor de vorm vragen ze hoe het met je gaat terwijl ze duidelijk alleen maar geïnteresseerd zijn om een slaatje uit je te slaan.

De afgelopen maanden heb ik het heel zwaar gehad en na lang twijfelen toch de knoop doorgehakt om alleen verder te gaan. Best lastig als je iemand echt heel leuk vindt, maar echt meer als beste vriend dan als levenspartner. Het is veel makkelijker als je iemand niet leuk vindt. 

In het verleden had ik veel minder moeite met het beëindigen van een relatie omdat de koek op was of het was ongezond. De relatie met Ruud was juist het tegenovergestelde. Nooit echte ruzies of discussies en veel lachen, maar echte passie ontbrak. Natuurlijk zijn er veel mensen die liever met hun beste vriend hun leven doorbrengen en ik begrijp dat ook zeker. Niets is fijner dan met iemand zijn die je vertrouwt en die goed in elkaar steekt. Toch was er steeds die twijfel bij ons beiden die op verschillende momenten terugkwam. 

De afgelopen weken stonden in het teken van hele suffe dingen zoals het plannen van Ruud zijn verhuizing en het ‘ontkoppelen’: een stom woord wat Gwyneth Paltrow gebruikte bij haar scheiding wat ik gek genoeg ben gaan waarderen. Je moet ook echt gaan ontkoppelen. Als er iets leuks of vervelends gebeurd wil ik toch direct Ruud bellen om het te vertellen. Dat is iets waar ik enorm aan moet wennen. 

We wonen nu nog samen in een huis dus ik ben heel erg benieuwd hoe dat zal voelen als hij er echt niet meer is. Wellicht ga ik me dan zo vervelen dat ik toch opeens op 12 dates wil. Ik denk het niet, sterker nog: ik weet het zeker. Gatver.

14 opmerkingen

Hey Olcay,
Ben het helemaal met je eens, het is niet makkelijk alleen, maar je wordt wel veel sterker en je staat voor veel nieuwe dingen open. Het wordt wel steeds moeilijker om een goede relatie te vinden naar mate je ouder wordt, maar ik ben van mening alleen is ook oké en die goede lieve vriend blijft toch wel. 🧡

Conny

Neem rustig je tijd! Laat je vooral niet opjagen voor welk programma dan ook.
Blijf bij jezelf dan ben je authentiek en dus prachtig.
Wat de liefde betreft dat komt als de tijd daar klaar voor is

❤️ volg je hart want dat klopt ❤️

Heleen

Moeilijk he..ik sta ook op die tweesprong. In de eerste instantie was het mijn vriend die na 20 jaar zei “het is voor mij op”. Totaal verpletterd was ik. Relatie therapie begonnen..ik bedoel 20 jaar is niet niks. Maar ik merk nu dat ik zelf soms twijfel.
Heel veel kracht en sterkte toegewenst 💗💗

Carreen Dekker

Dapper dat jullie dit besluit hebben genomen. Ik weet hoe lastig het is. Zit er zelf midden in. Ik hoop dat jouw ogen gauw weer gaan stralen. En wees lief voor je zelf ❤️

Corina Hassing

Herkenbaar gevoel en ook jij komt hier overheen. Los laten na zo’n tijd is moeilijk. Vrienden blijven kan altijd .

Jacob de vries

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd