OLCAY: een post-holiday dip

[OLCAY:] een post-holiday dip
GUSH

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik zit in een mega post-holiday dip. Misschien komt het doordat ik geen echte vakantie heb genomen. Alleen een paar korte trips die me eigenlijk meer hebben vermoeid dan rust hebben opgeleverd. Op de een of andere manier bleef mijn werk gewoon op volle toeren doorgaan. Alvast een goede les voor volgende zomer (en note to self): écht een paar weken de agenda leegmaken en een vakantie boeken in een zonnig oord.

Ik zat stiekem mee te genieten met de vakanties van anderen via social media, terwijl ik veel zomeravonden binnen doorbracht omdat het de afgelopen weken non-stop regende. Het goede nieuws is dat ik wel alle seizoenen van Sex and The City heb gebinged waardoor ik weer helemaal zin heb om New York te bezoeken, mijn kast uit te ruimen, nieuwe looks te combineren en meer columns te gaan schrijven. Ik ben helemaal geïnspireerd! 

Ondertussen heeft Ruud met de kinderen een roadtrip door Frankrijk gemaakt en hebben ze bijna alle historische plekken inclusief alle musea en landmarks bezocht. Stiekem moest ik wel grinniken en had ik het met de kinderen te doen. Die hadden natuurlijk een strandvakantie met veel slapen en spelen in gedachten, maar kregen de afgelopen weken een intensieve Franse geschiedenisles met bijbehorende tour. Normaal gesproken word ik in de vakantie van museum naar museum gesleurd met een live museum audiotour gegeven door Ruud zelf. 

Tijdens de laatste FaceTime-sessie zag ik dat de kinderen net zo wit waren als toen ze vertrokken, terwijl Ruud heel enthousiast vertelde over de tickets die hij nog last minute had geregeld voor de Warhol expositie. Plotseling verdween mijn holiday dip en was ik helemaal blij met het feit dat iedereen weer lekker aan de slag gaat. Een enkel museum bezoekje gaat er wel in bij mij, maar niet een hele strakke planning die ’s ochtends begint en maar niet op lijkt te houden. 

De afgelopen weken heb ik juist tijd gehad om een hele lijst te maken met dingen die ik nog graag voor elkaar wil krijgen voor het einde van het jaar. En daar heb ik juist heel erg veel zin in. Let’s get back to work: rustig opbouwen, maar wel met focus. Op naar een heerlijke tweede helft van 2023!

2 opmerkingen

Hi Olcay,

Ik heb het dit jaar juist anders gedaan! Om de 3 maanden 1,5 weekje weg naar de zon. Echt een aanrader je bent net lang genoeg weg om bij te tanken en je mist op deze manier niet heel veel van je werk. Ben net terug van Spanje en de volgende trip staat al weer gepland. Heerlijk!

Ansje

Oh Olcay, heerlijk herkenbaar dit….
Hier ook eigenlijk TE veel korte, megadrukke tripjes en niet echt “rust” genomen deze zomer.
Dus ook deze dame gaat het volgende x anders doen!
En ik zie uit naar je New York trip: hou je ons op de hoogte??

Liefs,

Diana

Diana

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd