OLCAY: het verhaal achter Olcay Gulsen Beauty

[OLCAY:] het verhaal achter Olcay Gulsen Beauty
Olcay Gulsen

'If you can dream it, you can do it!’ Jarenlang was dit mijn favoriete quote, van de bekende ondernemer Walt Disney. Exact de manier waarop ik in het leven stond: grote dromen, hard werken en niets was onmogelijk. Maar wat gebeurt er met je als je dromen uitkomen maar je zelf niet gelukkig bent? En hoe word je wel weer gelukkig?

Het is bijna niet uit te leggen aan je omgeving, en vooral niet aan jezelf. Wanneer iedereen denkt dat het je voor de wind gaat en je ziet als een echte winnaar, is het moeilijk om uit te spreken dat je niet happy bent.

De afgelopen paar jaar durf ik pas weer een beetje te dromen en te creëren. Na vijftien jaar bikkelen in de modewereld was ik uitgeblust. Natuurlijk waren het ook te gekke jaren en heb ik zoveel van mijn dromen uit zien komen. Maar ik was ook echt gesloopt, moe en gewoon op. Het hele ondernemerschap stond me tegen en er waren nog een hoop andere dingen die ik graag wilde doen.

Toch was er ook nog steeds een onuitgesproken droom. Eén die mij – naast de modewereld – als sinds klein meisje bezighield. Een wereld waarin je jezelf kon transformeren. Een magische wereld van kleuren, texturen en schoonheid. Zo stond ik tweeënhalf jaar geleden met knikkende knieën op de stoep van een cosmetica producent in Nederland. Eén van de laatste Nederlandse bedrijven die echt nog van ingrediënt tot eindproduct produceert in ons kleine kikkerlandje. Onder mijn arm had ik een moodboard en kleine monstertjes van kleuren en ingrediënten.

Alles in mij twijfelde of ik het wel moest doen. Ik was een groot deel van mijn lef en ambitie kwijtgeraakt, en het voelde alsof ik had gefaald. Niet echt de juiste mindset om iets nieuws te beginnen. Daar heb je energie en creativiteit voor nodig, toch? Een stemmetje in mijn hoofd zei dat ik door moest zetten. De quote van Walt Disney herhaalde ik in mijn gedachten.

Eenmaal binnen was het een superfijn gesprek met mensen die wel degelijk in mijn idee bleken te geloven: een beautymerk ontwikkelen voor iedere vrouw. Ik vertelde hen uitgebreid over het feit dat ik graag producten wilde ontwikkelen die superhoogwaardig zijn, maar wel betaalbaar. In een mooie verpakking én alleen de beste ingrediënten, riep ik vol enthousiasme.

Een half jaar later kreeg ik de eerste verpakkingen en producten opgestuurd om te gaan testen. Ik was steeds enthousiaster geworden over het idee en mijn interesse in de beautywereld was onverzadigbaar. Iedere keer wanneer er weer een doosje binnen kwam met nieuwe ontwikkelingen was ik zo blij als een kind. Ik had weer precies hetzelfde gevoel als vijftien jaar geleden, toen ik uren kon staren naar kleine doosjes met samples van mijn designs.

17 november 2019 was het zover: de geboorte van Olcay Gulsen Beauty. Na wat technische problemen te hebben opgelost – ook dat hoort erbij – gingen we live en stroomden de orders binnen. Zoveel leuke en enthousiaste reacties van te gekke vrouwen. Ik voelde me trots en aangedaan tegelijk. Direct na de lancering ontwikkelde ik nieuwe producten en groeide het assortiment.

Met een klein team van enthousiastelingen, dromers en perfectionisten werken we iedere dag aan het realiseren van onze beauty droom. Uitgebreide gesprekken met vrouwen die ik nog nooit heb ontmoet inspireerden me ook om een huidverzorgingslijn te ontwikkelen met dezelfde waarden: de beste producten voor een betaalbare prijs. Want: if you can dream it, you can do it!

Nu is het eindelijk zo ver.. na maanden van ontwikkelen, testen en verbeteren. Onze Miracle skincare-lijn is een ware droom voor je huid!

X Olcay

P.S. Ik ben zo benieuwd wat jij ervan vindt! Laat je het me weten?

4 opmerkingen

Voor mijn huid was het een zoektocht naar goede en betaalbare producten
M
Gevonden olcay je bent een topper.en er komt niks anders meer op mijn huid

Helen geveling

Zo blij met de producten echt àlles ingeslagen en sinds 4 maanden over op de Ogb.
Alleen de mascara kan ik niet tegen voor de rest TOP.

Anita Turfkruier

Voor mij geen ander product meer dan OGB
Er is niet 1 product die ik als favoriet kan stellen want het zijn er velen
Vanaf het begin denk zo’n twee jaar terug gelijk enthousiast
Word 18 november 71 heb heel wat meegemaakt wat ook aan mijn huid te zien is maar met jouw mooie producten lieve Olcay is het zeker verbeterd.

Rita Laar

Ik ben zo blij dat je hebt doorgezet ! Je zet vrouwen in hun kracht, van binnen en van buiten. Dankjewel !

Esther

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd