OLCAY: Laten we elkaars successen vieren

[OLCAY:] Laten we elkaars successen vieren
GUSH

Waarom verwachten we eigenlijk gelijkwaardigheid van mannen als wij vrouwen zo vreselijk onaardig zijn tegen elkaar? Het is iets wat me de afgelopen tijd bezighoudt. Je wordt in de media doodgegooid met salonfeministen die dolgraag willen strijden voor stompzinnige dingen als het bevrijden van de tepel. Ze noemen het ultieme vrijheid voor vrouwen. Dit terwijl ze niet kunnen wachten om een andere vrouw naar beneden te halen als het ze zo uitkomt.

De positie van de vrouw wordt wereldwijd bedreigd en haar fundamentele rechten en vrijheden worden in tientallen landen dagelijks geschonden. Iets wat een groot gevaar is voor de maatschappelijke en rechtspositie van de vrouwen. Volgens mij is iedere vrouw diep van binnen bereid om voor een andere vrouw op te komen. Maar in de werkelijkheid belanden we vaak in onzinnige discussies met elkaar waarin vrouwen veel kritiek uiten op anderen.

Gisteren had ik een mooi gesprek met een krachtige vrouw die succesvol is in haar beroepsgroep. Ze geeft leiding aan 40 andere vrouwen die ze probeert te inspireren om in hun kracht te staan en zich te ontwikkelen. Echter heeft ze met veel tegenwerking te maken. Veel vrouwen die bijna dagelijks over elkaar roddelen en elkaar niks gunnen. Helaas verbaast het me niets om dit te horen. Het is zo onwijs zonde dat we onze tijd verspillen met onderlinge afgunst en rivaliteit. Dat we elkaar zo ontzettend bekritiseren, terwijl we elkaar op handen zouden moeten dragen. 

Wij leven in een wereld waarin vrouwen minder waard zijn dan mannen. Elkaar steunen en een podium geven is zo ontzettend hard nodig. Op social media zie ik dagelijks nare reacties onder posts van vrouwen en tot mijn grote schrik komen die zo vaak van vrouwen. Als ik dan op een profiel van een trol klik is het account vaak prive, maar zie je wel een bio met de tekst: ‘BE KIND’ of een andere domme positieve oneliner. De reacties van die vrouwen gaan vaak over het uiterlijk of talent van de ander.

Waarom hebben we in hemelsnaam de behoefte om de ander naar beneden te halen? Geeft het voldoening of helpt het je om zelf een leuker leven te hebben? Volgens mij is het gif. Iedere keer als je een andere vrouw naar beneden haalt, haal je eigenlijk jezelf naar beneden. We moeten veel meer applaudisseren voor elkaar. Elkaar omhoog halen en een hand geven als iemand struikelt. Alleen dan kunnen we een vuist maken tegen fundamentele ongelijkheid. Laten we elkaar op een podium zetten en voor elkaar juichen. Niet alleen als het ons uitkomt of als de ander het zwaar heeft. Juist elkaars succes vieren en hopen dat we in dit korte leven allemaal iets moois kunnen doen voor elkaar. Deze harde wereld heeft meer lieve vrouwen nodig. 

3 opmerkingen

En zo is het. Wees lief voor elkaar!

Bregje

Wat een goed stuk!

Petra De Groot

Als je alles kunt worden in de wereld kies er dan voor om aardig te zijn! 😘

Eveline

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd