OLCAY: Mijn tips voor een liefdevolle relatie

[OLCAY:] Mijn tips voor een liefdevolle relatie
OLCAY GULSEN & RUUD DE WILD

Jarenlang was ik ongelukkig in relaties. Niet omdat de mannen waar ik een relatie mee had slecht waren, maar omdat ik mannen koos die niet bij me pasten. Eigenlijk klopt dit ook al niet. Ik koos de mannen namelijk niet, maar werd gekozen. Het waren niet de types waar mijn hart sneller van ging kloppen of waar ik graag een relatie mee wilde. Het waren de mannen die op me afstapten en me versierde waar ik uiteindelijk mee in een relatie belande. Vaak wist ik na enkele weken al dat het geen match was, maar bedacht ik me dat het wel gezellig was en ik het een kans moest geven. Voor ik het wist waren er weer enkele jaren voorbij en was ik ongelukkig.

Tot ik Ruud leerde kennen. Iemand die ogenschijnlijk totaal niet bij mij leek te passen was mijn perfecte match. Ik weet nog dat veel van mijn vrienden en kennissen totaal geshockeerd waren toen ik ze vertelde dat ik verliefd op hem was. 

“Die paradijsvogel past toch helemaal niet bij jou”, riep mijn vriendin Sanne. Een andere vriendin wist me te vertellen dat hij echt een moeilijke man was en dat ik er maar beter niet aan kon beginnen. Allemaal goed bedoelde adviezen die ik toen ik jonger was waarschijnlijk heel belangrijk had gevonden. Maar dit keer niet. 

Na bijna vier jaar lachen we nog steeds iedere dag. Ik vaker om hem dan hij om mij geloof ik, maar het maakt geen bal uit. Hij maakt me blij en gelukkig. Ik krijg zo vaak de vraag of ik wil delen hoe je gelukkig wordt in de liefde, dus de hoogste tijd voor een paar tips.

Olcay's tips voor een liefdevolle relatie

  • Doe leuke dingen samen en maak veel lol. Het hoeft niet groots en meeslepend te zijn, maar zorg ervoor dat je enkele dagen per week iets met elkaar doet en écht quality time hebt. Maak een mooie wandeling, plan een leuk diner of ga samen sporten. Veel mensen schrappen de fun als je langer een relatie hebt. Vooral wanneer je druk bent met werk en het gezinsleven verlies je elkaar sneller uit het oog. 

  • Blijf eerlijk tegen elkaar. Vaak passen mensen zich aan elkaar aan. Daar is op zich niks mis mee, maar na een periode kan je zomaar het gevoel krijgen dat je jezelf bent verloren in een relatie. In mijn vorige relaties zei ik niet of ik ergens zin in had of hoe ik écht dacht over een situatie of thema. Ik heb daardoor geleerd om alles eerlijk te zeggen en, ook al levert het soms moeilijke situaties of gesprekken op, het helpt ons altijd om verder te komen. Het heeft geen zin om het één te zeggen en het ander te denken. Wees jezelf. Daarnaast is het ook prima om erop terug te komen of van gedachte te veranderen. Dat is waarom we groeien.

  • Focus op de leuke dingen. Geloof me, er zijn ook in mijn huidige relatie dingen die ik vervelend vind. Anders dan in mijn vorige relaties focus ik me er nu minder op. Een goed voorbeeld is dat Ruud het fijn vindt om veel contact te hebben. In mijn vorige relaties vond ik dit benauwend en voelde ik me gecontroleerd. Na een periode merkte ik dat ik ieder bericht als een aanval of kritiek zag. Ik was er zó op gefocust dat het allemaal onprettig voelde. Nu geef ik aan dat ik even tijd voor mezelf nodig heb of om iets af te maken, in plaats van me druk te maken over iets wat alleen maar liefdevol bedoeld is. We hebben allemaal onze eigenaardigheden, maar zijn vaak niet eerlijk over onze eigen tekortkomingen. Deze maken ons juist interessant als mens. Door ze te accepteren en er eerlijk over te zijn creëer je vaak ook direct lucht en ruimte. 

  • Maak tijd voor jezelf. Iedereen kent ze wel: die vriend of vriendin die je nauwelijks ziet nadat ze verliefd worden. Een goede relatie betekent ook dat je dingen zonder elkaar kunt doen en elkaar tijd gunt met vrienden of familieleden. Ik plan altijd een paar tripjes per jaar met mijn vrienden en zussen. In mijn vorige relaties voelde ik niet altijd die ruimte en ging dat de ander kwalijk nemen. Maar het had niks met die ander te maken, maar alles met mezelf. Doe de dingen die je gelukkig maken en laat je niet door niemand tegenhouden. 

  • Leef in het nu. Door de jaren heen ben ik enkele dierbaren verloren en heb ik vaak spijt van dingen die ik niet met ze heb gedaan of tegen ze heb gezegd. Tegenwoordig spreek ik vaak direct gevoelens uit en laat ik Ruud weten hoeveel ik van hem hou en dat ik hem waardeer. Tijdens zijn ziekte waren er zoveel dingen onzeker en besefte ik me dat er soms geen uitzicht is op de toekomst. Ook in die zware periode hadden we veel lol en bijzondere gesprekken. Spreek dingen uit en leef in het nu.

3 opmerkingen

Overigens ons verhaal is een succesverhaal.
In jan 2019 kreeg mijn toen 70 jarige sportieve ondernemende man, de diagnose dikke darmkanker met onoperabele uitzaaiingen in de lever.
Door een wonder en onze dankbaarheid hierover en door anders in het leven te moeten/ mogen gaan staan, willen we heel graag anderen daarvan laten meeprofiteren
Zoals jullie dat doen door alles wat jullie delen in jullie openhartige tv serie

Jeanny van Eijk-Schots

Bovenstaande reactie van Willemijn onderschrijf ik van harte
Zij is ook iemand die ziek is en niet meer beter wordt, maar zij is wél een veel beter mens geworden, dan ze was. Dat cado geeft ze altijd door aan haar erfgenamen die haar vertrouwen en verbinding en dankbaarheid in dankbaarheid aanvaarden en doorgeven
Lieve Olcay en Ruud
Als jullie willen praten met ons, een lotgenotenechtpaar dat jullie een hart onder de riem wil steken, door te vertellen hoe wij deze mooie weg samen begaan die wij Lest Best noemen, dan mogen jullie ons mailen. We zouden jullie ouders kunnen zijn,
Deze onverwacht ongewisse maar juist daarom intense en mooie tijd delen wij ook met onze kinderen, daar mogen jullie ook een graantje van mee eten, onze liefdesuitdeeltafel wordt alleen maar groter.

Jeanny van Eijk-Schots

Heel herkenbaar!!! De reacties op de partnerkeuze als ook alle tips!
Wat ik het leukst vind om te horen is wanneer mensen zeggen: je straalt, bent zo te zien heel blij en gelukkig!
Is dat niet wat telt?? Dat je nog steeds (na bijna 6 jaar) heel blij van de ander wordt, lol hebt, alles kunt delen en inderdaad leeft in het nu en niet bezig bent met… wat als? Het gaat vanzelf! (En ook hier, na onze eerste date werd ik ziek, en ik word helaas niet meer beter, maar… ondanks dat allemaal, ik voel mij bij hem geen patiënt, maar helemaal mijzelf).

Geniet van jullie liefde!!

Willemijn ter Steege

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd