OLCAY Onze roadtrip naar Nimes

[OLCAY] Onze roadtrip naar Nimes
Chloe Martin via Unsplash
De afgelopen jaren hebben Ruud en ik iedere zomer een roadtrip gemaakt door Frankrijk. We boeken niets en laten ons totaal verrassen. De enige afspraak die we maken is dat we steeds een andere historische stad bezoeken. Dit jaar was dat Nîmes: een prachtige oude Romeinse stad met veel verborgen schatten.

Onderweg luisteren we naar oude chansons, terwijl ik druk op zoek ben naar een leuk hotel. Grappig genoeg hebben we in een korte tijd een uitgebalanceerd rollenpatroon gecreëerd als het gaat om onze trips. Ruud rijdt en tankt en ik zoek leuke verblijfplaatsen, restaurants en andere bezienswaardigheden. Ruud heeft last van culturele FOMO, dus alle musea in de omgeving staan standaard op de lijst. In combinatie tot mijn drang om overal lekker te eten en drinken is iedere trip geslaagd. Zo ook Nîmes. Absoluut het bezoeken waard dus hier enkele tips.

Slapen

Binnen de stadsmuren van dit middeleeuwse, tropische mini Parijs ligt Hotel Jardins Secrets. Een klein boetiek hotel in een oase van rust. Zelden heb ik zo’n fantastische tuin gezien, gevuld met oude olijf- en sinaasappelbomen, bougainville en een originele antieke fontein die niet zoals op vele andere plekken recent zijn aangeschaft bij de lokale Intratuin. Alles wat je hier ziet is écht oud. 

Als je plaatsneemt aan een tafel in die prachtige tuin komt de heer des huizes je persoonlijk vragen wat je wil eten. Geen menukaarten zoals je gewend bent in andere hotels. Je kunt gewoon aangeven waar je zin in hebt. Zo genieten we van een heerlijke verse burrata salade met grote stukken tomaat uit eigen tuin. Na de lunch worden we door de eigenaar naar onze kamer gebracht, waar de tijd letterlijk stil lijkt te hebben gestaan. Werkelijk alles wat je ziet is kunst. 

Ontdekken

- Arena van Nîmes: een amfitheater uit de eerste eeuw na Christus. Vroeger vonden er spannende gladiatoren gevechten plaats, maar vandaag de dag is het een toerist trap. Echter wel de moeite waard om te bezoeken omdat het zoveel culturele waarde heeft voor de stad. 

- Maison Carrée: een perfect bewaard gebleven Romeinse tempel die werd gebouwd tijdens Keizer Augustus.

- Jardins de la Fontaine: een prachtig stadspark dat op een heuvel ligt in het centrum van Nîmes.

- Een wandeling door de stad: struinen door de straten van Nîmes was eigenlijk het hoogtepunt van
onze trip. Je ziet en voelt een oude stad, waar cultuur nog steeds op handen wordt gedragen. Een aanrader voor een korte trip of als je op doorreis bent.

Eten

Restaurant Le 9: een kleine selectie van traditionele gerechten geserveerd in een magische binnentuin. Het eten was niet heel bijzonder, maar de setting en atmosfeer zijn meer dan de moeite waard. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de prachtige selectie van wijnen.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd