OLCAY: "Nu gaat het écht gebeuren"

[OLCAY:]
NPO

Ik kijk hem verwonderd aan en begin heel hard te lachen. “Dit kun je niet serieus menen?” zeg ik tegen Ruud. “Een serie over ons leven? Met camera’s die je de hele dag volgen? Dat is toch niks voor jou”, roep ik. “Jij bent juist zó gesteld op je privacy en vind het al irritant als ik je betrek in mijn social media filmpjes. Laat staan dat je de hele dag gevolgd wordt.”

"Het lijkt me gewoon een leuk experiment", zegt hij vastberaden. Als hij er een paar weken later weer op terugkomt, besef ik dat hij het meent. We gaan in gesprek met een paar verschillende partijen en opeens is het geen plan meer, maar gaat het echt gebeuren. We gaan 26 dagen filmen en niks wordt gescript. Alles zoals het echt is. Open en eerlijk.

“We hebben wekelijks contact en dan nemen we jullie planning door en haken gewoon aan. Doe net alsof we er niet zijn.” Alsof dat zo makkelijk is met een heel camerateam, denk ik wanneer ze dat roepen. Ruud heeft er nog net zoveel zin in als de eerste keer dat hij het opperde. En zo beginnen we met frisse moed aan één van de meest spannende projecten uit onze tv-carrières. 

Aan het einde van de derde filmdag tref ik Ruud verloren aan in de slaapkamer. Hij zit op de rand van ons bed met zijn hoofd gebogen en wauwelt wat onverstaanbare teksten. “Wat zeg je nou allemaal?”, roep ik hem geïrriteerd toe vanuit de badkamer. Hij staat op, loopt naar de badkamer en gaat op het rand van het bad zitten en fluistert: “dit is de grootste fout van mijn leven.” Ik moet heel hard lachen: “nu al? Ben je er nu al klaar mee? Na drie lullige dagenfilmen zie je het al niet meer zitten?” “Het is gewoon alles bij elkaar”, zegt hij. “De serie, de verbouwing, radio en podcast en dan heb ik ook nog een kunstbedrijf.” In mijn hoofd poppen alleen maar rotopmerkingen, maar ik zie dat hij het heel zwaar heeft. Een “ik heb je gewaarschuwd” of “zie je nou wel dat het niks voor jou is” gaat het alleen maar erger maken.

Ik ga naast hem zitten op het rand van het bad en geef hem een knuffel. “We kunnen het echt niet maken om te stoppen, dus we moeten even doorzetten”, fluister ik. “Maar vind jij het niet vreselijk?” vraagt hij mij. Ik moet eerlijk bekennen dat het mij ook tegenvalt. Het neemt je hele dag over en je komt aan niks meer toe. Maar ik vind het tegelijkertijd ook heel leuk.

“Ik heb in 3 dagen zoveel nieuwe dingen over jou geleerd. Zoals dat je best verlegen bent en helemaal niet in het middelpunt van de aandacht wil staan. Niet echt een lekkere combi als je een serie over jezelf aan het maken bent.” Ik zie langzaam een kleine glimlach en hij zegt dat ik gelijk heb. “We gaan er gewoon iets leuks van maken en vooral veel lol hebben.”

De draaidagen zitten er bijna op en we hebben dit gesprek inmiddels al wel tien keer gehad. Iedere keer weer hadden we koudwatervrees, maar nu is het echt te laat. Onze serie Ruud en Olcay is vanaf 26 april wekelijks te zien om 21.30 uur op NPO 1. We hebben onwijs gelachen, soms een traan gelaten en vooral genoten. Of we spijt hebben? Absoluut. Maar toch zou ik het zo weer doen. Vooral omdat het zo leuk is om hele dagen samen te werken.

24 opmerkingen

Zo mooi de inzet voor Turkije. Belachelijkal die kritiek…ik vond het mooi en ontroerend. Wanneer je het me vindt, kijk dan niet!

Petra

Ik heb super genoten van jullie programma. Schrik gewoon van alle negatieve reacties. Wat maakt andere reality series dan anders?
Jullie waren volgens mij echt je zelf.
Heb genoten van de liefde tussen jullie twee.
2 mooie mensen 😊

Anouk

Met plezier naar gekeken, leuke mensen.

Anka

Top! Ik vond het een leuk programma die jullie gemaakt hebben. De kritiek die jullie over je heen krijgen kan ik me niet in vinden. En saai vond ik het ook niet.

Wim

Als reactie op het programma van Ruud en Olcay; mooi menselijk en herkenbaar beeld. Met veel plezier naar gekeken. Bedankt.

Ed de Vries

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd