OLCAY: Vakantie in Antalya

[OLCAY:] Vakantie in Antalya
Antalya holiday Olcay Gulsen Beauty

De zomervakanties staan weer voor de deur. Heerlijk genieten samen met de mensen waar je van houdt. In deze blog deel ik mijn vakantie verhaal, de beste tips voor Antalya én welke beautyproducten ik allemaal meeneem op reis.

Onze jaarlijkse zussen trip stond ook dit jaar weer op de agenda. Met een glas wijn waren we aan het bespreken waar we exact heen zouden gaan in Zuid-Frankrijk. Sinds het verlies van een dierbare vriend is het een traditie geworden om met alle Gulsen zusjes één keer per jaar een trip te maken, zodat we heerlijk kunnen bijkletsen en lachen. Het was een groot feest de afgelopen jaren.

We waren verschillende sites af aan het struinen op zoek naar een lekkere Airbnb,  toen mijn moeder met gefronste wenkbrauwen vroeg waarom zij niet mee mocht op reis. Verbaasd en ongemakkelijk keken we elkaar aan en riepen vrijwel tegelijk dat ze zeker welkom was. "Natuurlijk mag je mee mama", riep mijn jongste zusje Venus. "Stop dan maar met kijken naar locaties want ik weet al waar ik heen wil", was de reactie van mijn moeder. Lachend keken we elkaar aan. Echt typisch iets voor mijn moeder om niet alleen zichzelf uit te nodigen, maar ook onze hele trip te hijacken.

En daar stonden we dan vorige week op Schiphol, in the checken voor onze vlucht naar Turkije. Mijn moeder wilde heel graag naar Antalya, vanwege de prachtige natuur met schitterende baaien en watervallen. In eerste instantie hadden we ons met tegenzin laten ompraten van Zuid-Frankrijk naar deze bestemming, maar eenmaal aangekomen sloeg dat direct om. Wat een mooie natuur en heerlijke stranden. We hebben echt genoten samen, veel gepraat en gewandeld door het oude gedeelte van de stad.

Nu we terug zijn besef ik me steeds meer hoe bijzonder het is dat we dit kunnen doen met elkaar. Dat mijn moeder nog fit genoeg is om zichzelf niet alleen uit te nodigen op tripjes maar ook om de reisleider te spelen. 

Geniet van een hopelijk lange, mooie zomer lieve mensen.

x Olcay

Mijn travel tips voor Antalya


Dit zijn de plaatsen die wij hebben bezocht en ik zeker weten aanraad voor een trip naar Antalya. 

Kaleici 
Dit is het oude centrum van de stad waar je de rijke geschiedenis ontdekt en lange wandelingen maakt langs bezienswaardigheden en het oude haventje. 

Düden watervallen
Hier zie je de Turkse natuur op haar mooist. Deze prachtige watervallen zijn meer dan 15 meter hoog en erachter zitten grotten verscholen. Echt een aanrader!

Konyaalti Beach
Dit is het strand dat je aan de rand van de stad vindt. Het water is mooi blauw en helder en je kunt hier de hele dag genieten. 's Avonds kun je hier ook lekker eten bij één van de vele restaurants. 

Demre Myra Kekova Sunken City
Dit is een dagtrip vanaf Antalya, maar zó de moeite waard. Met de boot ga je naar deze verborgen stad in de rotsen, terwijl je geniet van de natuur en ook kunt zwemmen op super mooie plaatsen. 

Sazak en Ceneviz
Twee oude stadjes die je kunt bezoeken om echt even de geschiedenis en cultuur te proeven. 

Mijn favo restaurants in Antalya

Op vakantie wil je natuurlijk ook lekker eten! Dit zijn mijn aanraders voor Antalya:

- Fatma Sultan: traditioneel Turkse keuken

- Felicita Fine Dining: voor een heerlijk avondje uit en fantastisch eten

- Asmani Restaurant: de perfecte keuze voor een fancy diner

- Vanilla: heerlijk eten in de oude stad

Mijn onmisbare beautyproducten voor een mooie beachlook

Ook op het strand wil ik er natuurlijk mooi verzorgd uitzien, zonder een dikke laag make-up. Dit zijn de items die ik gebruik voor een stralende beachlook. 

Best Skin Ever CC Cream
Om de huid te egaliseren zonder teveel dekking of een dikke laag op je gezicht. 

Bright Eyes Concealer + Eye Primer 
Geeft een frisse blik na een korte nacht of wanneer je net wakker bent uit je siësta. 

Duo Pot - Flushed + DayDream
Voor een gezonde blos en mooie sunkissed glow. Extra fijn: je kunt het eenvoudig bijwerken wanneer je na het strand nog even wat gaat drinken. 

Lip + Eye Brush
Handig om oog- en lipkleuren aan te brengen en fijn om te gebruiken samen met de Duo Pot.

Lip Fusion - Bronze Kiss
Ook lippen hebben voldoende hydratatie nodig, zeker tijdens een warme stranddag. Met de Lip Fusion voorzie je ze ook direct van een subtiele kleur.

Mist & Fix Spray
Zorgt er niet alleen voor dat je make-up beter blijft zitten, maar ook fijn om mee te nemen in de strandtas voor een opfrisser gedurende de dag. 

Best skin ever CC Cream

€ 19,95

SHOP NU

Bright Eyes Lifting Concealer + Eye Primer

€ 15,95

SHOP NU

DUO POTS BLUSH + HIGHLIGHT Flushed + Daydream

€ 18,95

SHOP NU

Lip + Eye Brush

€ 5,90

SHOP NU

LIP FUSION SERUM BRONZE KISS

€ 13,95

SHOP NU

MIST & FIX SPRAY

€ 14,95

SHOP NU

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd