OLCAY: Verwar selflove niet met ijdelheid

[OLCAY:] Verwar selflove niet met ijdelheid
Olcay Gulsen

Mode en beauty wordt vaak onterecht als oppervlakkig beschouwd. Tijdens mijn hele carrière zie al ik wat het effect is van jezelf goed verzorgen en mooi aankleden: het is de ultieme vorm van zelfliefde. Het bepaalt uiteindelijk heel veel in je leven. Niet alleen hoe je jezelf ziet, maar ook hoe anderen met je omgaan. Het feit dat je de moeite neemt om tijd en energie in je uiterlijk te steken bevestigt ook aan de buitenwereld dat je van jezelf houdt en respect hebt voor wie je écht bent.

Vaak word je als goedgeklede en verzorgde vrouw weggezet als ijdeltuit. Maar het is geen oppervlakkige ijdelheid. Ik zie dagelijks wat de kracht is van een verzorgde vrouw en ben altijd onder de indruk van vrouwen die binnen durven te komen. De mensen in hun omgeving recht in de ogen aankijken met een blik van ‘hier ben ik dan’. 

Zelfliefde wordt ook vaak verward met naar de kapper gaan en je nagels laten doen. Maar het heeft juist alles te maken met tijd aan en met jezelf besteden, ruimte in durven nemen en naar jezelf luisteren. Het heeft ook niet zoveel te maken met het budget wat je te besteden hebt. Mocht je toch kiezen voor me-time in de vorm van een beauty behandeling, dan staat het hele internet tegenwoordig vol met doe-het-zelfvideo’s. Vaak heb je niet veel nodig om toch die belangrijke momenten voor jezelf te nemen. Kies voor iets waar jij plezier uithaalt, of dat nu een boek lezen, het luisteren van een podcast of avondje Netlfix is.  

Sinds ik beter naar mezelf luister en mijn intuïtie volg, kom ik steeds minder vaak in situaties waar ik eigenlijk niet wil zijn. We moeten de hele dag zo ontzettend veel van onszelf en vaak schrappen we dan het eerst de zaken die juist goed zijn voor onze mentale gesteldheid. Zo schrapte ik als eerst vaak een sportles omdat die meeting echt niet op een andere dag kon of ging ik tegenzin naar de verjaardag van een vage kennis. Allemaal dingen die ten koste gaan van de tijd die je aan jezelf kunt besteden om je beter te voelen. 

Juist in periodes dat je overloopt of niet lekker in je vel zit, is het belangrijk om tijd en aandacht aan jezelf te besteden. Geloof me nou het vergroot je zelfvertrouwen en geeft je een ontzettende boost.

Mijn favoriete selfove momenten:

- thee drinken met Dolshe
- Een boek lezen
- Een lesje pilates
- onze Hydrogel Eye Masks of Face Masks gebruiken
- Dermarolling - is haast meditatief en geeft je binnen een handomdraai een fantastische glowing skin

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd