OPGERUIMD STAAT NETJES Je huis organizen als een pro

[OPGERUIMD STAAT NETJES] Je huis organizen als een pro
UNSPLASH

Herken je dit? Je wilt zo graag een netjes huis en een opgeruimde kledingkast. Je neemt je elke keer weer voor om spullen weg te gooien of die ene la op te ruimen. En die klerenkast is ook al een never ending story. Op de een of andere manier lukt het niet. Terwijl ontspullen juist heel bevrijdend is en zo’n goed gevoel geeft. Waar begin je en hoe pak je het aan? We leggen het je uit.

Perfect organizen volgens Marie Kondo

Je kent d'r vast wel: opruimgoeroe Marie Kondo die zelfs haar eigen serie kreeg. Perfect opruimen is volgens haar gebaseerd op één vraag: maakt het je blij? Zo niet, gooi het weg. Dat is misschien te makkelijk, want er is altijd wel een excuus om iets niet weg te gooien. ‘Dat jurkje pas ik later weer’, ‘daar zit nog een kaartje aan’ en ga zo maar door. Écht organizen is moeilijk maar de volgende drie tips helpen je naar dat gewilde opgeruimde huis.

In kleine stapjes naar het grote doel

Als je de opruimkriebels krijgt en bijvoorbeeld je kledingkast wil organizen, gooi dan niet de volledige inhoud in z’n geheel op de grond. Dit zorgt er juist voor dat je het overzicht kwijtraakt en niet meer weet waar je moet beginnen. Het helpt als je maandag een plankje doet, dinsdag een plankje en zo je doel bereikt in kleine stapjes. Rome is ook niet in één dag gebouwd. Het kost even tijd. 

Werk met mandjes

Werken met mandjes helpt om alles overzichtelijk te houden. Losse spullen in laatjes rollen alle kanten op en dat lijkt rommelig. Shop in één keer een flink aantal dezelfde mandjes in verschillende formaten. Zo kun je alles goed sorteren en ziet het er een stuk georganiseerder uit. Je vindt zulke mandjes voor een prikkie bij onder andere HEMA en Ikea. 

Het geheim van strak organizen

Met moeite een jurkje weggegooid en later toch weer uit de vuilniszak gevist, om hem vervolgens toch nooit meer te dragen? De key is direct actie ondernemen. Zo is er geen weg terug is en boek je zeker weten resultaat. Wil je het weggooien, doe dit dan direct. Als je het wilt verkopen, maak dan gelijk foto’s en plaats het dezelfde dag. Wil je het weggeven? Dan maak je iemand blij én ruim je op. Dat is een dubbel goed gevoel. Maar dan wel meteen doen. 

Opruimen, organizen en spullen wegdoen geeft rust, ruimte en overzicht in je huis en daarmee ook rust en ruimte in je hoofd. Je maakt letterlijk ruimte voor nieuwe dingen in je leven die dan ook zeker komen. Hup, aan de slag dus. 

2 opmerkingen

Leuk ik was een weekend weg geweest en heb daarna metten mijn make-up la Geruimd en schoongemaakt alles zat in organiser
Had gisteren weer een bestelling binnen gekregen Kon meteen in de opgeruimde la Gr Willy

Willy Prast van der Wateren

Ga weer een poging wagen!!!🙈😱😭😉🤞

Eveline Groeneweg

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd