PARFUM LAYERING Zo mix je jouw geuren tot een nieuwe favoriet

[PARFUM LAYERING] Zo mix je jouw geuren tot een nieuwe favoriet
Pexels

Meerdere geuren maar toe aan iets nieuws? Houd je portemonnee gesloten en mix ze! Parfum layering is een slimme techniek om een unieke geur te creëren. Zo stel jij jouw eigen signature geur samen en weet je zeker dat niemand hetzelfde parfum draagt.

kortingscode:
GUSH20 voor 20% korting in de Olcay Gulsen Beauty Shop.
Geldig t/m zondag 13/11/2022 23.59H.

Hoe werkt parfum layering?

Voor je aan de slag gaat met het combineren van geuren, is het goed om te weten dat elke geur uit drie zogenaamde lagen bestaat. De eerste is de topnoot. Deze ruik je direct als je het parfum opspuit en is vaak licht en fris. De hartnoot is meestal warm en zacht en komt langzaam door de top tevoorschijn. Het smelt de geur als het ware aan elkaar. Tot slot is er de basisnoot. Deze is het zwaarst en blijft het langst hangen. Tijdens het layeren kun je hier mee spelen, onder andere door bijvoorbeeld geuren met dezelfde of juist tegengestelde hartnoten over elkaar te dragen. Of vind je juist de topnoten van jouw favo geur zo fijn? Layer ‘m dan met een geur waar deze ingrediënten terugvindt in het hart, zodat het effect langer blijft hangen. 

Hoewel er geen vaste regels voor het layeren van parfum bestaan, wordt vaak aangeraden om minimalistische geuren te gebruiken wanneer je voor het eerst begint. Denk dan bijvoorbeeld aan geuren die weinig verschillende ingrediënten hebben, of juist ingrediënten die op elkaar lijken. Ben je een gevorderde neus dan kun je er flink op los experimenteren. Werk van de meest frisse geur tot de zwaardere varianten om zo wat meer pit toe te voegen. Ook kun je juist ingrediënten die jij heel lekker vindt accentueren door twee geuren met jouw favo geurnoot over elkaar heen te dragen. 

Vind je twee geuren over elkaar dragen toch wat heftig? Spray dan bijvoorbeeld één geur in je hals en de ander op je pols. Een andere optie is om een geparfumeerde bodylotion te gebruiken en daaroverheen een andere geur te dragen. Zo heb je een subtiel effect en toch weer een compleet nieuw parfum. 

Dé parfumcombinatie die je niet mag missen

Inspiratie nodig? Er is één combinatie die we je niet willen onthouden. Een zwaardere geur die perfect is voor de herfst en winter. Picture this: buiten sneeuwt het, het is koud maar jij zit heerlijk binnen met een warme deken bij een knisperend haarvuur. Dit ruik je als je By The Fireplace van Maison Margiela opspuit. Een zware, verslavende geur die écht naar open haard ruikt - op een positieve manier. Op zichzelf al een iconisch parfum.

Hou je van zwaar én zoet, spray dan La Petite Robe Noire van Guerlain eroverheen. Je statement winterparfum is geboren. Een krachtig parfum die een onuitwisbare indruk achterlaat.

Maison Margiela Replica By The Fireplace

€ 77,17

SHOP NU

Guerlain La Petit Robe Noire

€ 69,04

SHOP NU

1 opmerking

Ja dat is interessant!
Heb je nog meer combinaties?
Ik gebruik zelf Amber geuren en gourmand geuren door elkaar.
In de winter heerlijk!

Caroline

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd