RUUD Waarom hebben wij mannen geen Beyoncé?

[RUUD] Waarom hebben wij mannen geen Beyoncé?
Ruud de Wild

Afgelopen weekend was er een come together in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Alle sterke vrouwen van Nederland gaven daar acte de présence. Alleen of met je BFF. Of met je non-BFF. Of als BFF. Het stadion was omgetoverd tot een waar religieus party palace. Zang en dans en vooral een boodschap: ‘wij kunnen het allemaal zelf. Wij zijn sterk’. Beetje het niveau van ‘Hello Tiger I love you’ terwijl dezelfde “you” in de spiegel kijkt. Maar eerlijk is eerlijk van wat ik ervan gezien heb (zo’n beetje alle vrouwen in mijn directe sociale media omgeving) was het een waanzinnige, dynamische en vooral wervelende show waar menig artiest nog een puntje aan kan zuigen.

Het enige wat mij een beetje opviel is dat mensen vooral bezig zijn met content plaatsen. Laten zien hoe leuk ze het hebben. En stiekem denk ik dan heel digibeet diep van binnen: als je het zo leuk hebt vergeet je toch je telefoon te pakken?! Het moeten melden hoe interessant en leuk hun leven is veroorzaakt bij mij FOMO: Fear Of Missing Out. Waarom was ik daar niet? Waarom heb ik geen kaartjes gekocht? Waarom ben ik niet iemands BFF? Iedereen en zijn moeder is naar Beyoncé geweest alsof het gratis was. Maar mannen, independent mannen, ik maak me zorgen... waarom hebben wij niet een Beyoncé?

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd