SELFLOVE: 4 tips om (nog meer) van jezelf te houden

[SELFLOVE:] 4 tips om (nog meer) van jezelf te houden
UNSPLASH

De belangrijkste persoon in je leven dat ben jij, maar soms is het moeilijk om helemaal van jezelf te houden. We hebben hier allemaal weleens moeite mee en daarom is het belangrijk om er soms eens bij stil te staan en niet alleen je huid maar ook je mind goed te verzorgen. Daarom geven wij je 5 tips om jezelf te zien als de geweldige persoon die je bent. Want, trust us, dat verdien je!

#1 Niemand is perfect

Hoe cheesy het ook klinkt: nobody’s perfect. Al willen we dat allemaal wel graag zijn. Het perfecte huis, de perfecte baan, het perfecte lichaam en ga zo maar door. En dat is natuurlijk helemaal niet reëel. Ookal gaan dingen soms even niet zo lekker, je bent perfect op jouw eigen manier. Focus je op de dingen waar je jezelf over mag complimenteren. Behandel jezelf zoals je ook je beste vriendin zou behandelen. En dat is vaak niet zo streng als dat we tegen onszelf zijn. Zie je er goed uit vandaag? Spreek het uit tegen je spiegelbeeld. Heb je iets goeds - al is het klein - bereikt vandaag? Ook dat mag je jezelf laten weten.

Schrijf alle dingen die goed gaan en waar je blij mee bent op in een boekje, zodat je jezelf ook op mindere dagen kunt herinneren aan wat voor leuk mens je bent. Elke dag een momentje nemen van appreciatie heeft een super positieve werking op je mindset.

#2 Food & mood

Niet alleen heeft gezond eten invloed op je lichaam, ook zeker op je mentale gezondheid. Wist je bijvoorbeeld dat een goede, gevarieerde voeding ervoor zorgt dat je helderder en alerter bent? Het verbetert namelijk de concentratie en aandachtsspanne. Daarnaast zijn er wetenschappelijke onderzoeken die verbanden leggen tussen ongezond eten en depressie, omdat je stemming hier vaker door wisselt. Kies dus zoveel mogelijk voor gezonde opties en maak je geen zorgen: geen man overboord als je een cheat day inlast.

#3 Selfcare avond

We hebben het tegenwoordig allemaal druk en vergeten soms voor onszelf te zorgen. Zeg dat etentje of die borrel op vrijdagavond eens een keertje af en neem de tijd voor jezelf. Zet een film aan, doe gezichtsmasker op, haal lekkers in huis of zet de muziek keihard aan en dans voor de spiegel. Gewoon even doen waar jij zin in hebt. Wedden dat je je hierna heerlijk voelt? Niet alleen door het selfcare momentje, maar vooral ook omdat je een keer voor jezelf kiest in plaats van (sociale) verplichtingen.

#4 Vergeten en vergeven

Je hebt vast wel eens iets gedaan waar je later spijt van hebt gekregen. Dit is normaal, we doen het allemaal wel eens. Hier leren we weer van en dit vormt ons tot een beter persoon. Fouten zijn er namelijk om van te leren. Zonder lows geen highs, toch? Vergeef jezelf eens bewust voor iets wat je in het verleden fout hebt gedaan. Dit doe je door het uit te spreken of op te schrijven. Dit is moeilijker dan het uit de weg gaan, maar het is het zo waard! Zo kun je het voor jezelf afsluiten en zal het je niet meer achtervolgen.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd