UH OH 5x Veelgemaakte skincare mistakes

[UH OH] 5x Veelgemaakte skincare mistakes
Olcay Gulsen Beauty
We kunnen nog allemaal zo ons best doen door elke dag onze huid te verzorgen: als je foutjes maakt dan loop je toch weer het één en ander mis op gebied van voordelen. Na het lezen van deze vijf veelgemaakte fouten zal je deze hopelijk nooit meer maken.

1

Je huid alleen met micellair water of wipes schoonmaken

Uh oh, dit is een echte no-go! Beide producten zijn zeker prima voor het verwijderen van make-up, maar verwijderen niet all het vuil van jouw gezicht. Zorg er voor dat je ook de huid nog goed reinigt met bijvoorbeeld de Olcay Gulsen Beauty Cleansing Balm. Lees hier alle voordelen van dubbel cleansing.

2

Je kussensloop niet vaak wassen/vervangen

Op je kussensloop lig je iedere nacht en het is dé plek waar bacteriën zich verzamelen. Als je deze niet vaak genoeg vervangt komen deze bacteriën op je huid terecht wat kan zorgen voor break-outs of andere huidproblemen.

3

Dezelfde handdoek gebruiken voor je lichaam en gezicht

Hier is het eigenlijk hetzelfde verhaal als dat van het tweede punt. Gebruik voor je gezicht een andere handdoek dan die je voor je lichaam gebruikt om te voorkomen dat bacteriën op je gezicht komen.

4

Niet de tijd nemen voor het schoonmaken van je gezicht

We get it, soms heb je echt geen zin om de tijd te nemen voor het verwijderen van je make-up en je hele skincare routine. Toch is het aan te raden om, wanneer je je gezicht schoonmaakt met een cleanser of een cleansing balm, minstens 1 minuut lang het product als het ware in te masseren en daarna goed af te spoelen met water. Zorg er voor dat je geen restjes meer van het product ziet.

5

Alleen je gezicht verzorgen

Ook een echte no-go: alleen je gezicht verwennen met serums en crèmes. Het is ook belangrijk om je nek en handen mee te nemen. Zo 'verouderen' deze plekken op hetzelfde tempo als je gezicht. Of zie het zo: zo blijven je handen en je hals net zo lang zo mooi als je gezicht ;-).

1 opmerking

Heel erg bedankt voor al deze geweldige tips.
Zo te zien doe ik het meeste al en ik doe een zachte handdoek over mijn kussensloop.
Ik krijg niet van die “slaapstrepen” de volgende ochtend op mijn gezicht en ik verschoon de handdoek sneller en nu dus elke dag 😉

Diane Brödel

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd