HEY BABY Zo creëer je een stijlvolle kinderkamer

[HEY BABY] Zo creëer je een stijlvolle kinderkamer
@annarikeroberte

Voor de één een droom, voor de ander een nachtmerrie: het inrichten van de baby- of kinderkamer. Waar je zelf misschien het liefst voor kleur of een minimalistische stijl, draait het bij de kamer van jouw kleintje vooral om comfort en veiligheid. Maar het liefst zonder in te leveren op looks natuurlijk. We vroegen Annarike Roberte, mama van Lavin en influencer met waanzinnige stijl, om haar tips.

Wat is jouw ultieme tip voor het inrichten van een kinderkamer?

"Maak een bord op Pinterest om de stijl van de babykamer te kiezen. Ik hou zelf enorm van sereen en zacht en daarom heb ik de baby- en tegenwoordig kinderkamer ook beiden zo ingericht. Nadat je weet welke sfeer je wil, ga je op zoek naar mooie basis items. Ik had bijvoorbeeld in mijn hoofd dat ik een heerlijk kleed wilde toen mijn zoontje net geboren was, dat de babykamer meer kleed zou zijn dan parket. Je weet dat je gebroken nachten gaat maken, dus een zacht en warm gevoel aan je voeten tijdens het voeden en verschonen vind ik heerlijk. Na het kiezen van de basis items kun je de kamer finishing touches geven met accessoires."

Waar heb jij je inspiratie vandaan gehaald voor de kinderkamer?

“Ik laat me graag inspireren uit Parijs, Italië en Scandinavië en kan me helemaal verliezen in Pinterest of interieurboeken. Ik wil dat de kamers van ons huis als een hotel voelen: comfortabel, chic en zacht. Dat heb ik dus ook geprobeerd te creëren in de kamer van mijn zoontje Lavin. Ik gekozen voor een lieve en serene sfeer met prachtige neutrale kleuren en zachte materialen, zonder teveel afleiding.” 

Wat zijn je favoriete interieur shops voor de kinderkamer?

"Ik ben fan van Zara home. Momenteel ben ik helemaal weg van de heerlijke manden om het speelgoed in te verstoppen. Ook heeft hebben ze geweldig neutraal speelgoed, zoals de keuken en wasmachine set. Als bed hebben we voor Lavin (hij is vier) een heerlijke boxpring gekocht bij Jotex met heel veel gezellige kussens en dekens van Wehkamp. Zo wordt het een heerlijk plekje om te slapen, maar ook om een boekje te lezen. Verder shop ik ook graag bij Westwing en Maison du Monde."

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd