STRESSED OUT zo herken je dat je last hebt van stress

[STRESSED OUT] zo herken je dat je last hebt van stress
Pinterest
Stress is een veelvoorkomend probleem en kan, onbewust, vervelende dingen met zich mee brengen. Het is in de tijd van nu ook niet zo gek dat we soms stress ervaren, van werkdruk tot aan druk in je personal life. En het vervelende van stress is, dat je het zelf vaak niet eens doorhebt tot de bom barst. Stress kan op lange termijn namelijk voor veel meer klachten zorgen, niet alleen mentaal maar ook lichamelijk. Hoog tijd dus om bij jezelf na te gaan of je last hebt van stress zodat je er rekening mee kunt houden en misschien even een stapje terug kunt doen.

Je kunt merken dat je stress hebt aan een heleboel verschillende symptomen. Wij verdelen de symptomen onder in fysiek en mentaal en zetten deze voor je op een rijtje.

Fysieke symptomen

Spierpijn en spanning
Heb je last van je spieren en voel je dat je veel spanning hebt op bijvoorbeeld je nek, schouders en/of rug? Dit zou zomaar eens komen doordat je stress ervaart.

Hoofdpijn
Het komt vaak voor dat mensen last hebben van lichte tot zware hoofdpijn door de stress.

Hartslag
Als je merkt dat je hartslag anders is dan normaal, kan het zomaar zijn dat je lichaam hiermee reageert op de stress die je ervaart. Je hart kan sneller kloppen of je kunt last hebben van hartkloppingen door stress.

Moe
Je slaapt goed, maar je bent nog steeds moe. Grote kans dat de stress je heeft uitgeput.

Eetlust
Als je merkt dat je eetlust vermindert of je juist meer eetlust hebt dan normaal, zou dit zomaar met stress te maken kunnen hebben. Stress kan namelijk de eetlust beïnvloeden.

Moeite met slapen
Stress heeft ook invloed op je slaap. Als je lastig in slaap komt, gekke dromen hebt en/of lang doorslaapt, kan dit allemaal te maken hebben met stress.

Mentale symptomen

Prikkelbaar
Ben je sneller geïrriteerd, doe je kortaf tegen anderen en ben je ongeduldig? Stress zou hier de boosdoener kunnen zijn.

Angstig
Stress kan angstige gevoelens en onrust verergeren.

Somber
Als je langdurig last heb van stress, kan dit zomaar enorm inspelen op je mood. Als je merkt dat je niet meer de vrolijke jij bent en minder zin hebt om bepaalde activiteiten te ondernemen, zou dit zomaar komen door stress.

Vergeetachtig
Het hebben van (te) veel stress kan je geheugen aantasten waardoor je dingen vergeet.

Moeite met concentreren
Ook kan stress het moeilijker maken om je te concentreren.

Bovenstaande symptomen zijn er aardig wat, vind je niet? Hoog tijd dus, als je last hebt van deze symptomen en je het aan stress relateert, om hier iets aan te doen. Bekijk hier vijf selfcare hacks die je een handje op weg helpen en een stapje dichterbij een stress-loos leven te komen. Ook floaten is een goede techniek om stress te verminderen.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd