IN THE MOOD FOR FOOD deze voedingsmiddelen verminderen stress- en angstklachten

[IN THE MOOD FOR FOOD] deze voedingsmiddelen verminderen stress- en angstklachten
pexels

De impact van voeding wordt soms nog een beetje onderschat. Inmiddels weten we dat bepaalde voedingsmiddelen een positief effect kunnen hebben op stress- en angstgevoelens.

Effect van voeding op je gemoed

Je zult er niet vreemd van opkijken als we je vertellen dat voeding invloed heeft op hoe je je voelt. Er is sprake van een wisselwerking tussen je gemoedstoestand en de dingen die je eet. Als je erg gestrest bent, heb je geen zin om lang in de keuken te staan en vaak kies je in dit geval eerder voor ongezonde producten die ervoor zorgen dat je energie snel stijgt. Het nadeel is echter dat je energieniveau hierna ook net zo snel weer daalt. Je merkt dat je stemming hetzelfde blijft of stress en angst zelfs toenemen. Meelproducten en voorverpakte snacks die veel suikers bevatten hebben vaak dit effect. Denk bijvoorbeeld aan koekjes, snoep, frisdrank, brood en gebak. Gelukkig kun je je lichaam op een natuurlijke wijze helpen om negatieve gevoelens de kop in te drukken. Wel is het belangrijk om te onthouden dat het soms even duurt voordat je de positieve effecten merkt. Je lichaam heeft meestal een paar weken nodig om deze verandering door te voeren. 

Regelrechte mood-boosters

Er zijn een aantal producten die je gemoedstoestand positief beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan voedingsmiddelen die veel magnesium bevatten, zoals snijbiet en spinazie. Magnesium zorgt er namelijk voor dat je je meer ontspannen voelt. Daarnaast zorgen omega-3 en zink ervoor dat je stemming verbetert. Eet daarom bijvoorbeeld in periodes van veel stress, vaker wilde zalm, oesters, bief, eigeel en/of cashewnoten. Tot slot kunnen probiotische voedingsmiddelen en producten hoog in vitamine B, je angstklachten positief beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kefir, zuurkool, avocado en amandelen. Door gevarieerd te eten, ben je onbewust al heel goed bezig. Merk je dat je minder goed in je vel zit en last hebt van spanning en/of angst? Kijk dan of je hier en daar wat voedingsmiddelen kunt toevoegen die bovenstaande vitamines en mineralen bevatten die je gemoedstoestand ondersteunen.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd