SUNDAY SCARIES zo voorkom je de dip op zondag

[SUNDAY SCARIES] zo voorkom je de dip op zondag
Unsplash

Zondag: voor velen de laatste dag van het weekend en dus ook vaak een dag waarop vooral gedacht wordt aan de volgende dag. Maandag. De start van een nieuwe week vol met werk, studie, of wat het ook, is wat de maandag zwaar maakt. En oh, wat duurt het lang voordat het weer vrijdag is. En oh, wat zou het lekker zijn om gewoon nog een dag aan het weekend te plakken. En oh… dit noemen we ook wel de Sunday Scaries.

Je voelt je angstig of onrustig bij de gedachte aan een nieuwe week en je wil nog geen afscheid nemen van het weekend. Zonder dat je het doorhebt ben je het jezelf alleen maar moeilijker aan het maken door al dat geklaag over morgen. Je vergeet eigenlijk te genieten van die mooie laatste dag van het weekend. Hoe maak je korte metten met dit vervelende , knagende gevoel? Wij hebben vier tips voor je.

Geniet van je zondag

Als je je zorgen maakt om het feit dat je weekend bijna voorbij is, wil je juist even extra genieten van het weekend. En dit doe je niet door thuis op de bank te zitten mokken. Dus, maak een lekkere borrelplank klaar en trek die fles wijn open. Of ga voor een sunday stroll met je vrienden of geliefde (alleen is ook heerlijk), waarna je jezelf mag belonen met wat lekkers op het nabijgelegen terras Zei er iemand snacks? Zo zijn er nog veel meer dingen te doen die heerlijk zijn op een zondag. Wedden dat jij je weekend hierdoor helemaal happy afsluit?

Ga voor een home spa

Sunday Scaries zijn angsten en geven veel stress. Dit kun je het beste verminderen door jezelf een heerlijke home spa treatment te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitgebreide skincare routine, nagels verzorgen, lekker lang douchen of badderen en wellicht is er iemand die jou wel even wilt masseren. Deze dingen verlichten de stress en geven je een voldaan gevoel. Zo begin je de week net wat lekkerder.

Plan wat leuks op maandag

Om minder tegen de maandag op te kijken kun je er natuurlijk ook gewoon een leuke dag van maken. Na het werk dan. Ga gezellig bij een vriendin eten of breng een bezoekje aan de bioscoop. Zo heb je iets om naar uit te kijken en zullen je Sunday feelings veel minder zijn.

Ga na waarom je dit gevoel hebt

Mocht je nou echt veel last hebben van de blues op zondag is het misschien verstandig om eens na te gaan waarom je dit hebt. Ben je wel blij met wat je doet? Haal je genoeg voldoening uit je dagelijkse bezigheden? Zou je misschien iets anders willen doen? Ga dit eens goed na bij jezelf en wees niet bang om hieraan toe te geven en misschien wel iets te veranderen.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd