TIJDVRETERS 4 dingen die jouw tijd niet waard zijn

[TIJDVRETERS] 4 dingen die jouw tijd niet waard zijn
UNSPLASH

De tijd. Misschien wel je grootste vijand of juist alles helend. Eén ding is zeker: je kunt je tijd maar één keer besteden.

Ik wil je niet beangstigen, maar je verliest tijd. Elke dag, de hele dag door. Vandaag komt niet meer terug. Het ‘nu’ is zo verleden tijd. Tijd is schaars en daarom zo waardevol. Zorg ervoor dat je ‘m besteedt zoals je wilt. We hebben 4 dingen op een rijtje gezet waar je jouw tijd zeker niet aan wilt verdoen. Om in je achterhoofd te houden.

Keuzes van vroeger

Dat was toen. Waarschijnlijk zou je het nu anders doen. Goed! Je hebt ervan geleerd. 

Doen wat je niet leuk vindt

In de breedste zin van het woord. Ga je nog altijd met die vriendin om die energie vreet in plaats van geeft? Zonde van je tijd! Doorzetten met een serie omdat je er moet “inkomen”? Stop ermee. Jezelf door een boek heen worstelen omdat je het koste wat kost moet uitlezen van jezelf? Idem. Heb je een baan waar je ongelukkig van wordt? Zonde van je tijd! Natuurlijk moeten de rekeningen betaald worden, maar maak er in ieder geval serieus werk van om ergens anders je geld te verdienen.

Piekeren over zaken waar je geen controle over hebt

Piekeren an sich is niet goed voor je gemoedsrust, maar het hoort erbij. Zorg ervoor dat je niet (te veel) te piekert over dingen waar je geen controle over hebt. Het heeft geen zin, dus probeer het écht los te laten.

Schermtijd

Note to self: Mijne schermtijd staat op gemiddeld 5,5 uur per dag met 660 meldingen. Dat is deels privé, maar vooral werk. Toch verlies ik veel tijd door het doelloos scrollen. Zonde! Check jouw schermtijd, waar je kunt 'bezuinigen' en stel eventueel restricties in, zoals maximaal 15 minuten per dag besteden aan social media apps. Meer tips voor een digitale detox? Check dan dit artikel.

1 opmerking

Ik kan mij hier wel in vinden vooral het piekeren is soms lastig en social media minder tijd aan besteden moet ik zeker gaan doen

Claries Dekker

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd