VIRAL De ultieme make-up hack voor foundation

[VIRAL] De ultieme make-up hack voor foundation
Olcay Gulsen Beauty

Een beetje beautylover en make-up addict weet dat er op social media heel wat make-up hacks gepost worden. Niet allemaal realistisch (glijmiddel als primer anyone?), maar sommige zijn zeker het proberen waard. Zoals deze hack om je foundation meer denken te geven en matter te maken.

Mix je foundation met een losse poeder

Dat je foundations kunt mixen voor de perfecte kleur en dekking is je misschien wel bekend. Dat je voor het aanbrengen kunt kiezen tussen een kwast, een blender of je vingers is waarschijnlijk ook niets nieuws. Maar wist je ook dat je de dekking van je foundation sterker kunt maken door het te mengen met een losse poeder (aka loose powder)?

Mixen voor meer dekking

Als je een liquid foundation hebt met een lichte tot medium dekking kun je hem met deze hack meer dekkend én matter maken. Zo heb je overdag een lichte, natuurlijke foundation en kun je ’s avonds dezelfde foundation full coverage maken. Het is een simpele hack waarmee je je foundation nog veelzijdiger maakt en je dus niet meerdere exemplaren in de kast hoeft te hebben. Ook ideaal wanneer je jouw perfecte kleurmatch hebt gevonden, maar de dekking of finish niet helemaal is wat je zoekt. 

De juiste mix ratio

Gebruik je te veel poeder dan wordt het al snel klonterig, gebruik je te weinig dan zie je nauwelijks verschil. Het is dus even experimenteren om tot het beste resultaat komen met deze hack. Hoeveel je nodig hebt, is afhankelijk van de producten die je gebruikt. Breng een beetje foundation aan op je hand en voeg een klein beetje poeder toe. Mix het vervolgens en kijk wat het doet met de textuur. Wil je je foundation nog matter en meer dekkend maken? Voeg dan opnieuw kleine beetjes poeder toe tot je het juiste effect hebt bereikt. Hierna kun je het aanbrengen op de huid en weet je de volgende keer hoeveel je nodig hebt. 

Geen losse poeder?

Heb je geen losse poeder in de kast? Dan kun je ook proberen een normale poeder aan te brengen voordat je aan de slag gaat met foundation. Afhankelijk van je huidtype, foundation én poeder kan dit een succes worden, maar dat zal niet bij iedereen het geval zijn. Toch tijd om een loose powder te shoppen of kies voor een foundation waarbij de dekking buildable is: een exemplaar waarbij meerdere laagjes samen meer dekking geven. 

Airbrush Foundation

Olcay Gulsen Beauty

€ 24,95

Everyday Smooth Loose Mattifying Powder

Olcay Gulsen Beauty

€ 18,95

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd