MY POSSE: waarom het belangrijk is om de juiste mensen om je heen verzamelen

[MY POSSE:] waarom het belangrijk is om de juiste mensen om je heen verzamelen
Pinterest, Vogue
Misschien ben je je er niet altijd van bewust, maar het is belangrijk dat je je met de juiste mensen omringt. Deze groep mensen heeft namelijk veel invloed op hoe jij je voelt en hoe je over bepaalde dingen denkt.

Jouw inner circle

Maak jij bewuste keuzes als het aankomt op wie je wel en niet toelaat in jouw leven, of sta je er eigenlijk nooit zo bij stil? Met beide antwoorden is helemaal niets mis. Wel is het interessant om je eens in dit onderwerp te verdiepen. Vrienden zijn er natuurlijk niet alleen om leuke dingen mee te ondernemen, maar hebben ook invloed op jouw mentale en fysieke gezondheid. Denk maar eens na: er zijn vast vriendschappen geweest, waarbij je onderbuikgevoel je iets probeerde te vertellen. Een avondje doorbrengen met die ene vriendin, kostte je (iets te) veel energie, waardoor je stiekem blij en opgelucht was als de avond voorbij was. Daarnaast heb je ook vriendschappen waarbij alles vanzelf lijkt te gaan. Jullie kunnen elkaar dagen of maanden niet spreken, maar als je hem of haar ziet is de band nog altijd even sterk. Je innerlijke batterij laadt juist op als je met deze persoon samen bent en je stressniveau daalt. De dag of avond kan voor jou gevoel niet lang genoeg duren.

De invloed van de mensen om je heen

Zowel op je werk als in je persoonlijk leven leer je verschillende mensen kennen. Al deze mensen brengen een bepaalde energie met zich mee. Als jij een gemotiveerde, positieve collega of vriendin hebt die doelgericht te werk gaat, dan kan dit jouw gedrag positief beïnvloeden. Misschien dat je eerst nog twijfelde aan je eigen kunnen, maar durf je nu ineens wel die stap te zetten om nieuwe doelen voor jezelf te stellen. Het kan ook zijn dat je een vriendin hebt die het fijn vindt om te sporten of creatief bezig te zijn, omdat dit haar een goed gevoel oplevert. Onbewust ga jij hierdoor wellicht ook op zoek naar activiteiten waar jij energie van krijgt. Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook gebeuren. Als jij een vriendin of collega hebt die bijvoorbeeld heel kritisch is naar anderen en niet snel tevreden is, kan het gebeuren dat jij onbewust ook kritischer of negatiever wordt. Ben je er daarom bewust van met welke mensen je jezelf omringt en stel jezelf eerlijk de vraag hoe je je voelt als je met iemand tijd doorbrengt.

Gezondheidsvoordelen

Naast dat je innerlijke batterij oplaadt als je de juiste mensen om je heen hebt, levert dit ook een aantal gezondheidsvoordelen op. Zo blijkt uit onderzoek bijvoorbeeld dat sociale connecties ervoor zorgen dat depressieve gevoelens kunnen afnemen en je immuunsysteem een boost krijgt. Daarnaast kunnen de juiste vrienden ervoor zorgen dat je bepaalde (on)gezonde keuzes wel of niet maakt.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd