Let’s go for a walk: dit zijn de voordelen van een wandeling tijdens je lunchpauze

[Let’s go for a walk:] dit zijn de voordelen van een wandeling tijdens je lunchpauze
pexels

Wat doe jij het liefst tijdens je lunchpauze? Zit je vaak samen met collega’s of werk je stiekem toch nog even door om die ene belangrijke taak af te ronden. Wij vertellen je waarom je beter de boel de boel kunt laten en naar buiten kunt gaan voor een wandeling.

Een luchtje scheppen

Vooral in de winter of tijdens een regenachtige dag heb je vaak niet veel zin om een stap buiten de deur te zetten. Nee, dan eet je je lunch toch echt wel liever op kantoor en klets je ondertussen nog wat met collega’s. Misschien vind je je lunchpauze wel overbodig en kies je er liever voor om toch nog even die taak af te ronden of een e-mail op te stellen. Je denkt wellicht dat je uiteindelijk minder stress hebt, maar niets is minder waar. Het is belangrijk om pauzes in te lassen en deze op de juiste manier in te vullen. Uit onderzoek blijkt dat wandelen een uitstekend middel is tegen stress.

Wandelen tijdens je lunchpauze: de voordelen

Geen paniek: je hoeft geen tientallen kilometers af te leggen, om de voordelen van een wandeling tijdens je lunchpauze, te ervaren. Probeer bijvoorbeeld een kwartiertje van je pauze te reserveren voor een wandeling. Misschien vind je het gezellig om samen met collega’s een wandeling te maken, maar het is soms ook fijn om even in je eentje een blokje om te gaan. Je zult merken dat de frisse lucht ervoor zorgt dat je je hierna beter kunt concentreren en ook je creativiteit toeneemt. Je hoofd probeert je er misschien van te overtuigen dat doorwerken in je pauze een slimme keuze is, maar niets is minder waar. Wandelen zorgt er namelijk ook voor dat je je energieker voelt en uiteindelijk gelukkiger bent op de werkvloer. Een win-win situatie dus.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd