YESIM: Op zoek naar een foute man

[YESIM:] Op zoek naar een foute man
Unsplash

‘Jij zult later niets worden!’ Riep mijn vader achter de coulissen tegen mij. Als kind werd ik hier tegendraads door en dacht: we zullen wel eens zien. Zijn woorden hebben mij gemotiveerd om keihard te werken en ervoor te zorgen dat ik wel ‘iemand’ werd. Je vader is als jong meisje het voorbeeld in je leven. Je eerste man. Onbewust heb ik jarenlang mannen uitgekozen die precies zo behandelden als mijn vader. Waarom? Omdat het mijn referentiekader is, hetgeen wat ik gewend ben. Is dat wat ik wil? Nee natuurlijk niet! Daarom werk ik aan mezelf en probeer ik een schone lei te maken in mijn leven. Of dit gaat lukken…

Vrouwen zitten vaak vast in ongelukkige relaties en vinden het moeilijk om afstand te doen van zo’n relatie. We houden van zelfmishandeling omdat we ons altijd verantwoordelijk voelen als zo’n relatie mislukt. We hebben meteen het gevoel dat ons hele leven is gefaald. Wat maakt ons nou zo wanhopig dat we vallen op foute mannen? Het is alsof je een jurk koopt die je toch niet gaat dragen, omdat ‘ie te klein is. Je kunt op je kop staan maar passen doet hij niet. 

De ene vrouw valt altijd op getrouwde mannen, de andere vrouw trekt narcistische mannen aan en de volgende heeft iets met gewelddadige mannen net zoals haar vader. Weer een ander valt op een alcoholist die zich iedere dag bezat. Een soort mannelijke Bridget Jones.  Zolang we de patronen niet doorbreken blijven we hangen en kiezen we voor het ongeluk. Terwijl we weten dat HIJ niet goed voor ons is. 

Wat we niet moeten onderschatten is het verbale geweld tegen vrouwen. Meestal ingezet als wapen door narcistische mannen om een vrouw ‘klein’ te houden. Iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis vindt zichzelf beter dan anderen. Hij vertoont egoïstisch gedrag, is dominant, wil bewonderd worden en heeft vaak een gebrek aan inlevingsvermogen. Wat een narcist ook doet is schelden. Door tegen je te schreeuwen en te schelden probeert de narcist je te manipuleren. 

Ik geloof dat ieder vrouw de liefde verdient waar ze naar verlangt. Zoals L’Oréal niet voor niets zegt; omdat je het waard bent. Wat vind ik nou een leuke man? Een bokito man vind ik een leuke man: een ware gentlemen die lief is voor een vrouw en tegelijk een echte man is die je helpt met de auto naar de garage brengen als het nodig is. Of zelf de auto gaat wassen zonder dat je het hebt gevraagd. En stiekem naar jou kijkt terwijl je net met iemand anders in gesprek bent. 

Vandaag gaan we het verschil maken om afstand te nemen van de getrouwde man, want waarom zou je als een tweedehands onderbroek willen fungeren? Vandaag nemen we afstand van de man die je altijd naar beneden haalt en het gevoel geeft dat je niets waard bent. Je weet wel die mannen die tegen hun vriendin zeggen dat ze te dik zijn. We kennen allemaal zo’n man van een vriendin. Alsof hij eruitziet als Brad Pitt… Vandaag kijken we niet naar de foute man, maar naar de goede man. Een man die je niet naar beneden haalt maar letterlijk het leven in tilt. Doe je mee?

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd