How to: zo creëer je eenvoudig een winged eyeliner look

[How to:] zo creëer je eenvoudig een winged eyeliner look
Olcay Gulsen Beauty

Het is één van de populairste make-up looks, maar ook één van de moeilijkste om zelf te creëeren. We hebben het over de winged eyeliner. Lukt het jou ook nog niet altijd om een rechte lijn te trekken? Met deze handige tips zet je bij de volgende poging gegarandeerd de perfecte eyeliner.

Kies jouw techniek

Er zijn verschillende hacks die je helpen bij het zetten van een feilloze eyeliner. De één adviseert om te beginnen met de wing en daarna pas de wimperrand in te kleuren, de andere vertelt je om vanaf het midden van het oog een lijn te trekken naar buiten en daarna de binnenste ooghoeken van een lijntje te voorzien. Oefening baart zeker kunst en zo kom je er achter welke techniek er het beste bij jou past. Wanneer je start met een plan de campagne zul je zien dat het een stuk makkelijker gaat.

Werk met stippen

Vind je het lastig om een rechte lijn langs de wimperrand te zetten? Begin dan eerst met stippen. Verdeel drie stippen over de wimperrand en verbind ze daarna met elkaar. Zo werk je naar een duidelijk punt toe en zal jouw lijn veel rechter zijn. Dit werkt ook goed bij het zetten van de wing: zet eerst een stip voor het uiteinde van de flick en zorg dat deze aan beide kanten gelijk is. Vervolgens trek je van de buitenste uithoek tot deze stip een lijn. Voilà, zo makkelijk kan het zijn. 

Zorg voor stabiliteit

Om trillende handen te voorkomen, wil je zoveel mogelijk stabiliteit hebben. Dit doe je door je elleboog te laten steunen op een vlakke ondergrond, zoals bijvoorbeeld het badkamermeubel of een tafel. Wanneer je deze niet bij de hand hebt, laat dan de pink op de wang rusten. Nog steeds geen vaste hand? Buig dan je tenen en klem ze samen. Echt. Het klinkt een beetje gek, maar zo blijft je hand steady en kun jij strakke lijnen zetten.

Kijk naar je oogvorm

Bepaal de loop van je eyeliner op basis van je oogvorm. Heb je ronde ogen, dan wil je de lijn het liefst wat verder doortrekken. Heb je hooded oogleden, dan wil je de eyeliner het liefst zo dicht mogelijk in de wimperrand aanbrengen. Wat jouw oogvorm ook is, speel met de verschillende mogelijkheden om erachter te komen wat jou het mooiste staat. Zo ontdek je jouw signature wing. 

Tot slot: bijwerken

Zet jouw eyeliner het liefst voor je de rest van je gezicht opmaakt. Hierdoor kun je eventuele vlekken of scheve lijnen makkelijk wegwerken met foundation of concealer. Gebruik die laatste ook om links en rechts gelijk te maken. Tussendoor iets bijwerken? Gebruik dan een wattenstaafje (liefst met punt) en dip deze in de make-up remover of micellair water. Zo voorkom je dat je weer helemaal opnieuw moet beginnen. 

EYELINER

€ 13,95

SHOP NU

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd