Relax and Recharge dít zijn de voordelen van een avondroutine

[Relax and Recharge] dít zijn de voordelen van een avondroutine
unsplash

Heb jij een vaste avondroutine of ziet iedere avond er voor jou anders uit? Er is geen goed of fout, maar een aantal vaste gewoontes kunnen er wel voor zorgen dat je ‘s avonds makkelijker in slaap valt.

Wat is een avondroutine?

Een avondroutine omvat vaak een aantal activiteiten die er uiteindelijk voor zorgen dat je je meer ontspannen voelt en hierdoor sneller in slaap valt. Het is daarom handig om voor jezelf na te gaan welke activiteiten jou tot rust laten komen. Denk bijvoorbeeld aan: wandelen, koken, lezen, een kop thee drinken met een vriendin en/of sporten. Als je werk het toelaat, is het voor je lichaam en geest belangrijk om 's avonds voornamelijk dingen te doen die je stressniveau verlagen. Zo’n avondroutine is natuurlijk voor iedereen anders. Misschien vind jij het heerlijk om een yoga-les te volgen, terwijl je vriendin liever uitgebreid in bad gaat of een boek leest. 

Een aantal vaste gewoontes 

Het voordeel van een routine is dat het dus een aantal gewoontes omvat die iedere avond terugkomen. Hierdoor weet je lichaam dat het tijd is om af te schakelen en langzaam naar het moment van naar bed gaan, toe te werken. Veel vrouwen vinden het fijn om aan het einde van de avond hun gezicht uitgebreid te reinigen en te verzorgen. Dit is niet alleen heel goed voor je huid, maar door deze skincare routine, zul je je ook rustiger voelen. Je creëert een momentje voor jezelf, waarbij je je huid verwent met voedende producten. Maak dit moment extra ontspannend, door bijvoorbeeld de lichten te dimmen, je favoriete geurkaars aan te maken en een rustgevende playlist op te zetten. Zodra je hiermee klaar bent, zet je een kopje thee voor jezelf en duik je vervolgens je bed in met een goed boek.

Note to self

Probeer je telefoon na 20.00 echt aan de kant te leggen en vertel vriendinnen en familie dat ze je kunnen bellen als er iets aan de hand is. Bij de meeste telefoons kun een 'sleep' of 'do not disturb' modus activeren en mensen selecteren waarvan je wél meldingen wil ontvangen. Zo kun je jouw avonden doorbrengen zonder veel prikkels, maar ben je niet onbereikbaar wanneer het nodig is.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd