BYE BYE van deze energieslurpers wil je afscheid nemen

[BYE BYE] van deze energieslurpers wil je afscheid nemen
Tayl Ranne
Energie: we hebben het allemaal hard nodig. En helaas zijn er een hoop dingen in het leven die er voor zorgen dat onze energie letterlijk wordt opgezogen. Vaak hebben we dit niet door, wat het nog vervelender maakt. Tijd dus om eens aan zelfreflectie te doen en te kijken of je afscheid kunt nemen van één van de volgende punten.

Zorgen maken

Ieder mens maakt zich wel eens zorgen en dit is meer dan normaal. Maar vaak maken we ons ook al enorm veel zorgen over iets wat nog niet eens gebeurd is en dus misschien ook niet eens gaat gebeuren. Daarnaast zorgt dit er niet voor dat het probleem waar je je zo druk om maakt opgelost wordt door jezelf stress te bezorgen. Zoek in plaats daarvan naar een oplossing om het probleem te voorkomen of te verhelpen en bereid je er goed op voor. Mocht dit niet meer lukken, probeer dan de zorgen los te laten en je gedachtes te verzetten. We know, dat klinkt makkelijker dan gedaan, maar loslaten is echt dé oplossing.

Uitstelgedrag

Heb je nog een belangrijke opdracht liggen die je maar blijft uitstellen? Of moet je nog een vervelend gesprek met iemand aangaan wat je vooruit blijft schuiven? Het uitstellen zorgt er voor dat je er constant mee in je hoofd zit, maar dat je het niet van je to-do lijstje kunt afstrepen. Eigenlijk is dit dus dubbel werk voor je hoofd en je eigen batterij. Dus, maak die opdracht of ga dat gesprek aan. Uiteindelijk krijg je hier juist weer energie van en kun je het heel erg satisfying van die (denkbeeldige) to-do lijst schrappen.

Geen nee durven zeggen

Heb jij moeite met nee zeggen en zeg je dus vaak ja terwijl je er geen tijd voor of zin in hebt? Dan kost het je meer energie dan de activiteit an sich. Ten eerste verbreek je je eigen grenzen: energieslurper numero uno, en ga je het vervolgens met tegenzin doen, energieslurper nummer twee. Zeg dus eens nee tegen die uitnodiging of tegen die extra opdracht. Geloof ons, dat is het helemaal waard!

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd