YESIM: Detoxen voor een platte buik

[YESIM:] Detoxen voor een platte buik
[YESIM:] Detoxen voor een platte buik

In januari deed iedereen weer aan ‘Dry January’. Even een maand niet drinken zodat je lichaam, je ‘tempel’, tot rust kan komen. Vooral bovenmatige drinkers grijpen dit moment aan om het nieuwe jaar goed te beginnen. Applaus voor alle strijders die het deze maand vol hebben gehouden hoor, maar ik kan het niet. Ik hou van gezelligheid en daar hoort wat mij betreft een borrel bij. En eerlijk is eerlijk: we hebben allemaal ontlading nodig.

Wat ik overigens wél goed kan, is elk jaar in januari vijf dagen lang detoxen. Oftewel: alleen maar vloeibaar eten ‘eten’. Sappen dus. Ik kan nu overigens wel een heel mooi verhaal gaan ophangen over hoe ik mijn lichaam en geest wil reinigen, maar dan zou ik liegen. De echte reden dat ik detox, is mijn buik. Het is me namelijk meerdere malen overkomen dat mensen me vroegen of ik zwanger was. Nou krijg je na het baren van kinderen, zeker na een keizersnede, nooit meer je platte buik terug. Maar als ik me weer eens een tijdje heb laten gaan, zie ik er – voor mijn gevoel – uit als een hangbuikzwijn. En dat terwijl ik een obsessie heb voor platte buiken. Billen, benen en borsten vind ik prachtig bij een vrouw, maar dan wel met een platte buik.

Ditmaal heb ik er wel mijn een eigen draai aan gegeven. Zo begon ik de dag met zwarte koffie, want zonder koffie kan ik niet leven. Dat klinkt best dramatisch, maar het geluid van mijn pruttelende Nespresso-apparaat zorgt voor meer serotonine in mijn hoofd. En dan de geur! Niets gaat er toch boven die heerlijke geur van zwarte koffie. Ondertussen zet ik de filmmuziek van Amélie op, die door mijn woonkamer galmt. 

Bij de Albert Heijn had ik voor elke detox-dag zes flessen vers sap ingeslagen, die ik dan verdeeld over de dag dronk. Dit klinkt als zelfmishandeling en dat is het ook. Weten jullie wat nog meer zelfmishandeling is? Met je kinderen naar Loetje gaan, voor jezelf alleen een tomatensapje met tabasco en een schijfje citroen bestellen, en ondertussen als een uitgehongerd monster ruiken aan de sappige biefstuk met patatjes die je kinderen voor je neus zitten te verorberen. Maar je moet er wat voor over hebben.

Wat mijn detox me heeft opgeleverd? Mijn lichaam houdt altijd vocht vast, maar na vijf dagen vasten ben ik verlost van die dikke, opgezwollen vingers. Mijn kaaklijn ziet er ook strakker uit. En ja hoor, daar komt-ie: mijn buik is platter. Uiteraard weet ik dat ik geen wonderen moet verwachten als ik daarna weer gewoon op de oude voet verder ga leven. maar een mens heeft soms een stimulans nodig, wat motivatie. Ik zit na zo’n weekje detoxen gewoon lekkerder in mijn vel. En daar gaat het me om. Het allerbelangrijkste in het leven is doen waar jij gelukkig van wordt. Ik hou van mijn buik. Ooit was die het huis van mijn kinderen en daardoor is hij nu niet meer perfect. Maar ik hou alsnog van mijn buik. Ook van imperfecte dingen kun je houden. En na zo’n weekje detox nog nét een beetje meer.

5 opmerkingen

Ik zou ook heel graag willen weten welke sapjes je voor de hele week, dus 7 dagen drinkt.
Hoe heten deze sapjes van AH? En hoeveel drink je van deze sapjes op 1 dag?

Dineke

Welke sapjes van de ah?

Angelique

Welke detox sappen van Ah gebruik je dan?

Gr
Monique

Monique Renders

Welke sappen koop je dan?

Kim van Laanen

Welke sapjes haal jij dan ?

Groetjes Anja

Anja

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd