GOOD FOOD Hier eet je de lekkerste macarons van Parijs

[GOOD FOOD] Hier eet je de lekkerste macarons van Parijs
[GOOD FOOD] Hier eet je de lekkerste macarons van Parijs

Het meest elegante koekje van Frankrijk is toch wel de macaron. Met haar sierlijke uiterlijk, delicate smaak en glanzende huid, kan ze zo de catwalk op. Dus een tripje Parijs is niet compleet zonder macarons gegeten te hebben. Bij de thee welteverstaan, want dan komt hun smaak het meest tot zijn recht.

De macaron is in Parijs op iedere hoek van de straat verkrijgbaar. Maar omdat dit koekje niet zomaar een sprits of een stroopwafel is, moet het kopen ervan toch een beetje speciaal worden. Ik wil niet een supermarkt uitlopen met een doosje macarons in een plastic tasje, zonder dat iemand ziet waar ik thuis heerlijk van ga genieten. Ik wil dat mensen me nakijken met een tikje jaloezie in hun ogen en denken: waarom zij wel?

Gelukkig kan dat in Parijs en zal het kopen van macarons je net dat beetje extra happiness geven waar je naar op zoek bent. Dat het een uitje wordt, klinkt ietwat overdreven, maar ik kan je beloven dat als je macarons koopt in een van onderstaande winkels, je met een grote glimlach naar buiten stapt en dat is toch ook wat waard.

Als eerste ga je natuurlijk naar de plekken waar ze de lekkerste macarons verkopen. Maar daarnaast wil je ook een winkel binnenstappen die je de adem doet benemen door alle pracht en praal, waardoor je denkt: deze koekjes kunnen niet anders dan délicieux zijn.

Ladurée is bijvoorbeeld zo’n winkel. Als je daar binnenloopt, stap je even terug in de 19de eeuw. Naast een lange toonbank, waar de queen onder de koekjes op de centimeter nauwkeurig naast elkaar liggen te pronken, word je daarnaast verwelkomt door glanzende spiegelwanden, enorme kroonluchters en vriendelijke verkoopsters. Je macarons worden letterlijk met fluwelen handschoentjes ingepakt in een pastelkleurig doosje en met een mooi tasje waarop het sierlijke logo staat, wandel je weer naar buiten met, zoals beloofd, die grote glimlach op je gezicht.

Er is alleen één probleem. Terwijl de voorpret groot is, is het daadwerkelijke eten van de macarons zo voorbij. Bij mij in ieder geval. Want hoewel ik me iedere keer voorneem om nu extra lang over een doosje te doen, heb ik zonder het in de gaten te hebben, binnen een uur alle macarons naar binnen geschoven en is de pret alweer voorbij. Ach, ik leer het nog wel, gewoon veel oefenen.

Hongerig geworden? Hieronder deel ik mijn favoriete adresjes.

Hier vind je de beste macarons van Parijs

Ladurée 
Ladurée Paris Royale - 16-18 Rue Royale, 75008 
Ladurée Paris Bonaparte - 21 Rue Bonaparte, 75006 
Ladurée Paris Champs Elysées - 75 Avenue des Champs Elysées, 75008 

Pierre Hermé
O.a. te vinden op de: 4 Rue Cambon, 75001 en 133 Av. des Champs-Élysées, 75008 

Angelina 
Neem een kijkje in hun prachtige tearoom op de 226 Rue du Rivoli, 75001 

Jean-Paul Hévin
O.a. te vinden op de: 231 Rue Saint-Honoré, 75001 en
41 Rue de Bretagne, 75003

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd