TIJD VAN DE MAAND dit zijn de do's & dont's op gebied van eten en drinken

[TIJD VAN DE MAAND] dit zijn de do's & dont's op gebied van eten en drinken
Unsplash
Wij als powervrouwen hebben het soms maar zwaar te verduren. Zeker tijdens die ene paar dagen van de maand. Ook al heeft de één amper last van haar ongesteldheid, de ander kan niks anders dan met pijn in bed liggen. Er zijn een aantal factoren die je ongesteldheid iets minder erg kunnen maken. Wist je bijvoorbeeld dat wat je eet en drinkt invloed heeft op je ongesteldheid? Sla dit op en pas dit toe wanneer het weer jouw tijd van de maand is. Wedden dat je verschil merkt!

Eet veel groenten en fruit

Natuurlijk is het altijd goed om groenten en fruit te eten, maar eet nét wat extra wanneer je ongesteld bent. Zo help je je lichaam een extra handje dankzij de vitamine C die in groenten en fruit zit.

Drink veel water

Water is zo ongeveer de oplossing voor alles, maar zeker ook goed tijdens je menstruatie. Het drinken van veel water vermindert namelijk vochtophoping en zorgt voor een minder opgeblazen gevoel. 

Verminder met zout en suiker

Veel water drinken gaat de vochtophoping tegen, maar veel zout en suiker zorgen er juist voor dat dit opgeblazen gevoel erger wordt. Probeer dus zeker de zak chips en het snoep te laten liggen, ook al kunnen je deze voor je gevoel juist een oppepper geven. Deze oppepper is namelijk maar voor heel even (helaas).

Pure chocolade

Yes, ook al moet je minder suiker eten, is pure chocolade wél weer goed voor tijdens je menstruatie. Pure chocolade bevat namelijk kalium wat je spieren helpt en zo buikkrampen kan verminderen. 

Drink minder of geen koffie en thee

Hoe pijnlijk dit misschien ook kan zijn, het drinken van koffie en thee is tijdens je ongesteldheid echt een no-go. De cafeïne kan namelijk voor meer stress zorgen, en dit wil je er tijdens je ongesteldheid echt niet bij hebben. Als je toch niet zonder kan, kies dan voor cafeïnevrije varianten.

Vermijd melkproducten

Producten die gemaakt zijn van melk zorgen ervoor dat er meer prostaglandinen geproduceerd worden. Deze stoffen kunnen ervoor zorgen dat je baarmoeder zich samentrekt waardoor je meer last krijgt van kramp in je buik. 

Geen fastfood maar vis

Ook al heb je heel veel trek in comfort food wanneer je ongesteld bent, is het juist niet handig om aan toe te geven. Vet en ongezond eten werkt namelijk averechts. Eet in plaats daarvan iets wat Omega 3 bevat, zoals zalm. Omega 3 heeft namelijk een ontstekingsremmende werking, wat de pijn in de baarmoeder dus kan verminderen.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd