OLCAY: Valentijn: commercieel gedoe of op en top romantiek?

[OLCAY:] Valentijn: commercieel gedoe of op en top romantiek?
[OLCAY:] Valentijn: commercieel gedoe of op en top romantiek?

Valentijnsdag komt er weer aan. Ik riep altijd heel hard dat het niks voor mij was. Commercieel gedoe en ik zag de romantiek er niet echt in. Zo’n verzonnen dag die iedereen moet stimuleren om te consumeren. Tot ik drie jaar geleden enorm werd verrast door Ruud.

Valentijnsdag komt er weer aan. Ik riep altijd heel hard dat het niks voor mij was. Commercieel gedoe en ik zag de romantiek er niet echt in. Zo’n verzonnen dag die iedereen moet stimuleren om te consumeren. Tot ik drie jaar geleden enorm werd verrast door Ruud. 

Op de dag van de liefde stond hij zenuwachtig voor de deur. We woonden destijds nog niet samen, maar zagen elkaar wel dagelijks. Als ik de deur opendoe staat hij nerveus te lachen met een enorm, prachtig verpakte doos onder zijn arm. Ik moet direct lachen en roep vrij ongemakkelijk en bot dat ik niks voor hem heb. Hij stapt naar binnen, legt de mooi ingepakte doos op het keukenblad en geeft me een dikke knuffel. Met een kleine bibber in zijn zware stem zegt hij dat ik het maar gewoon moet openmaken, omdat hij er weken aan gewerkt heeft. 

Als ik de doos eenmaal openmaak zie ik een prachtig kunstwerk met allemaal verschillende tekens, zoals een leeuwin met de tekst: ‘Olcay, de beschermer waar iedereen zich veilig mag en kan voelen’. Een hart met de tekst: ‘jij hebt ruimte voor iedereen’ en zo nog andere mooie schetsen met de liefste teksten erbij. Het raakt me zo enorm dat de tranen in mijn ogen springen. Dit heeft echt nog nooit iemand voor mij gemaakt. Wat een persoonlijk en lief cadeau. 

“Je mist het echte cadeau”, roept hij droog. Als ik nog een keer in de doos kijk zie ik een heel mooi, klein velour doosje liggen. “Veel te gek”, roep ik meteen. “Doe niet zo onromantisch en open het maar gewoon”, zegt hij. Wanneer ik dat doe zie ik een prachtige gouden bedelketting met alle schetsen van het kunstwerk als bedeltjes. Oprecht één van de prachtigste kettingen die ik ooit heb gezien en helemaal bedacht en ontworpen door Ruud. “Ik wilde iets origineels voor je maken en dacht: ik ga al je mooiste karaktereigenschappen vertalen naar afbeeldingen. Toen dat af was bedacht ik me dat het mooi zou zijn als je die ook bij je zou kunnen dragen als ketting”. Ik was echt flabbergasted en voelde voor het eerst dat Valentijnsdag dus écht heel bijzonder kan zijn.

Dus voor alle mensen die partners hebben die zeggen dat Valentijnsdag maar een commercieel gedoe is: trap er niet in. Iedereen houdt ervan om in het zonnetje gezet te worden. Het hoeft niet groot te zijn, als het maar iets is waar je moeite voor hebt gedaan. Een persoonlijk gedicht of iemands lievelingsparfum met een klein briefje erbij. 

Speciaal voor alle romantische mensen hebben wij in onze Valentine Giftshop een All You Heart Giftbox en andere leuke verrassingen, om je een handje te helpen de juiste keuzes te maken. Voor mij is de grote uitdaging Ruud dit keer op originele wijze te verrassen. Niet dat ik ook maar in de buurt kan komen van zijn spectaculair lieve cadeau.

8 opmerkingen

Wat een mooi origineel cadeau…… koester die man!!

Christel

Wat MEGA lief en origineel kan me voorstellen dat je overdonderd was, het zet me aan tot denken, ik kwam even niet verder dan een Greetz kaart😂 maar realiseer me nu, dat kan beter! Dank jullie wel
❤️-te groet Manon

Manon

Wat moet dit n prachtig moment zijn geweest, hoe mooi om zo n geweldige liefdesverklaring te krijgen!!En het zelfgemaakte kunstwerk is een blijvende herinnering om te koesteren en te beseffen dat iemand. Oprecht van je houdt. Het ontroerd mij zeker en idd met valentijnsdag moet je de liefde vieren!!

Tineke Berger

Nou wat een mooi en uniek cadeau, zo lief ook en je moet maar op het idee komen, fijn weekend verder

Elma Kuipers

wow
wat een prachtig cadeau
💝

Heleen van Doorn

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd