HOW TO HEAL na een break-up

[HOW TO HEAL] na een break-up
[HOW TO HEAL] na een break-up
Je relatie is over en je weet even niet meer of je óóit nog gelukkig kan zijn. Het maakt niet uit op wat voor manier je uit elkaar bent gegaan, je zult vast last hebben van het beëindigen van je relatie - zo niet: dan is het zeker een goede beslissing geweest om allebei een andere weg in te slaan. Als je wel last hebt van je break-up, hebben we een paar tips voor je die je op weg helpen om je weer wat beter te voelen.

Zoek geen contact meer

Hoe lastig het ook kan zijn om van elke dag met je (ex)lover praten naar zero contact te gaan, doe dit echt. Jullie zijn uit elkaar gegaan voor een reden en het contact behouden heeft geen nut en maakt het alleen maar lastiger voor beide. Uiteraard is het geen ramp om af en toe eens te peilen hoe het met de ander gaat, maar probeer het te beperken zodat je niet dagelijks meer met hem of haar bezig bent.

Doe niet alsof het goed met je gaat

Gevoelens en emoties wegstoppen lijkt soms de makkelijkste weg. Dit is misschien on short-term wel even fijn, maar werkt zeker niet op long-term. Geef er dus aan toe dat je je even niet goed voelt en laat dit ook aan anderen merken. Praat er over met je geliefden en wees eerlijk over je gevoelens. De ander kan je op deze manier alleen maar beter helpen.

Kijk niet terug naar het verleden

Misschien kwijn je af en toe nog weg bij de fijne tijd die je samen hebt gehad en scroll je door je foto-album om alle foto's met elkaar te bekijken. Dit kun je beter niet doen, zo wordt je herinnerd aan de mooie tijden die jullie hebben gehad maar vergeet je even waarom jullie eigenlijk uit elkaar zijn gegaan.

Pak een nieuwe hobby op

Nu je relatie over is, heb je misschien ineens zeeën van tijd over. En in plaats van die tijd te vullen met verdrietig zijn, kun je beter iets leuks gaan doen. Misschien heb je wel een hobby waar je de afgelopen tijd geen tijd meer voor hebt gehad en kun je die weer oppakken. Of ga op zoek naar een nieuwe hobby of een nieuwe sport en daag je zelf uit. Door jezelf uit te dagen krijg je beetje bij beetje wat meer zelfvertrouwen terug.

Werk aan jezelf

Nu je jouw hart niet meer met een ander deelt, kun je de relatie met jezelf misschien wel verbeteren. Werk dus aan jezelf door dingen te doen waar je gelukkig van wordt en waardoor je een doel krijgt en je druk bezig bent. Schrijf je doelen op en maak een plan. Het hoeven geen grote doelen te zijn - het opruimen van je kledingkast mag bijvoorbeeld ook als werken aan jezelf en als doel beschouwd worden. Een goede houvast voor het behalen van je doelen is de GUSH Goal Planner, deze planner helpt je jouw doelen en dromen te bereiken.

gush goal planner

€ 27,95

shop nu

Doe leuke dingen, maar niet té veel

Van alleen maar in je eentje thuis zitten wordt niemand vrolijk, en al helemaal niet als je net je relatie hebt beëndigd. Ga dus zeker op pad met vriendinnen en/of familie. Zorg alleen wel dat je niet te veel op pad bent en je het verwerken van je break-up wegstopt. Het is zeker goed om af en toe alleen te zijn en te helen, maar wissel dit af.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd