FRIENDS FOREVER? zo ga je om met tegenslagen in een vriendschap

[FRIENDS FOREVER?] zo ga je om met tegenslagen in een vriendschap
Pinterest
Vriendschappen zijn belangrijke relaties die je leven verrijken en waar je niet zonder kan. Maar soms kan een vriendschap even tegen zitten en stelt de ander je teleur of gaat het gewoon even niet van een leien dakje. Wij geven je tips hoe je hiermee om moet gaan en hoe je er voor kan zorgen dat je happy bent met jouw vriendin of vriend.

Communicatie is key

Het belangrijkste in (elk soort relatie) is het hanteren van open communicatie en elkaar écht alles vertellen wat je dwars zit. Wees dus niet bang om je vriendin erop te wijzen als zij iets doet of gezegd heeft wat jij niet leuk vindt. Als je het voor jezelf houdt ga je het er namelijk niet beter opmaken. Uiteindelijk zijn jullie allebei volwassen mensen en zou je alles tegen elkaar kunnen vertellen zonder dat de vriendschap daar slechter van wordt. Bedenk ook maar eens of je het zelf fijn zou vinden als je vriendin jou wijst op iets waar zij mee zit. Uiteindelijk kan je het samen oplossen en de vriendschap op goede voet vervolgen.

Toon begrip

Empathie en begrip tonen is iets wat enorm belangrijk is in een vriendschap. Zo krijgt de ander het gevoel dat hij of zij gehoord wordt en geen gekke dingen zegt. Probeer je dus eens in de schoenen van je vriend(in) te plaatsen zodat je misschien kan begrijpen waardoor iets heeft voorgevallen. Als je er over praat met elkaar en je toont empathie, zal het ook sneller en beter opgelost worden.

Vergeet niet dat je verschillend bent

Soms is het lastig te accepteren, maar niemand is hetzelfde en niemand denkt en doet hetzelfde als jijzelf. Je hoeft het dus niet altijd met elkaar eens te zijn, accepteer dit en praat er over als dit zo is. Door de ander te accepteren zoals hij of zij is, vermijd je conflicten en verbeter je de vriendschap.

Geef elkaar de ruimte

Als jullie vriendschap even niet helemaal lekker zit, is het belangrijk om elkaar even de ruimte te geven en te laten nadenken over de situatie. De vriendschap is zeker niet meteen over, maar als je beide hebt kunnen nadenken kun je er later alleen maar beter over praten en kun je het samen oplossen.

Werk aan je vriendschap

Vriendschappen moeten onderhouden worden, en zeker als er even een kink in de kabel zit. Steek dus energie en moeite in de vriendschap en plan samen iets leuks en speciaals in. Door samen te werken aan je vriendschap kan je de band alleen maar sterker maken en haal je meer voldoening uit je vriendschap.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd