FIRST DATE 5 tips voor de eerste date

[FIRST DATE] 5 tips voor de eerste date
Pinterest
Een eerste date: spannend! Maar als het goed is, ook heel erg leuk natuurlijk. Dit is namelijk dé kans om iemand beter te leren kennen en waar uiteindelijk misschien wel iets moois uit kan bloeien. Ben je niet zo'n ster in daten? Misschien helpen deze tips je op weg om je eerste date van een leien dakje te laten verlopen.

Kies de (juiste) locatie

Als jij het initiatief neemt om een locatie uit te zoeken, scoor je sowieso al punten. En als het dan ook nog eens een goede locatie is: 100 punten! De locatie kan namelijk heel erg veel invloed hebben op je date, kies dus iets uit waar je zeker van bent dat jij en de ander zich comfy bij voelt en waar je elkaar goed kunt verstaan en dus makkelijk kunt kletsen. Vermijd dus sowieso te drukke plekken.

Kom niet te laat

Misschien is dit een flinke opgave voor je, maar komt écht op tijd. Te laat komen scoor je namelijk geen punten mee en kan voor de ander gelijk al een bummer zijn. Door op tijd te komen laat je zien dat je de date serieus neemt en dat je er zin in hebt. Probeer dus wat extra tijd voor jezelf in te plannen om op tijd te kunnen vertrekken en ook niet te hoeven haasten - dit veroorzaakt ook alleen maar stress.

Luister actief

Hoe vind jij het zelf als iemand geen interesse in je toont en niet echt bezig is met jou? Nee, niet leuk toch? Probeer dit dus ook zeker niet bij de ander te doen en toon interesse en luister aandachtig naar wat hij of zij te vertellen heeft. Vraag door waar mogelijk en als je het gevoel hebt dat jij al een tijdje aan het praten bent, vraag dan iets aan de ander.

Praat over leuke dingen

Misschien heb je net iets rottigs meegemaakt en zit je eigenlijk niet helemaal lekker in je vel. Het is natuurlijk hartstikke fijn om je hart te kunnen luchten bij iemand, maar bewaar dit voor een vijfde of zesde date en zeker niet voor de eerste date. Als je het alleen maar over zware onderwerpen hebt, is de kans groot dat je je potentiële levenspartner afschrikt. Hou de gesprekken dus lekker luchtig en praat over de leuke dingen die je de afgelopen tijd hebt meegemaakt (ook beter voor je eigen mood!).

Wees jezelf

Cringe, but true! Probeer lekker jezelf te zijn en probeer zéker niet indruk te maken. Dit vinden de meesten namelijk echt niet aantrekkelijk. Uiteindelijk heeft het ook geen zin om je voor te doen als iemand anders, want dan ga je nooit een echte connectie op kunnen bouwen.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd