ALCOHOL? doe mij maar een frisje

[ALCOHOL?] doe mij maar een frisje
Unsplash

Enkele jaren geleden was ik er opeens klaar mee. Alcohol. Niet bewust, het was niet zo dat ik besloot om opeens niet meer te drinken. Nee, ik bestelde bij het uitgaan gewoon een keer een colaatje en toen is het balletje gaan rollen.

De eerste keer dat ik geen alcoholisch drankje bestelde, werd ik ietwat vreemd aangekeken, maar er was verder nog niets aan de hand. Mijn ‘geen trek’ werd zonder morren geaccepteerd, iedereen heeft tenslotte weleens geen zin om de volgende dag met knallende hoofdpijn wakker te worden en de hele dag kwijt te zijn omdat je tot niets anders in staat bent dan tv kijken en veel snacken om de kater in de kiem te smoren. Side note: het werd een supergezellige avond en niemand leek er last van te hebben dat ik aan de cola zat. 

Toen ik echter nee bleef zeggen, veranderde het begrip langzaam in irritatie. Hoewel ik er zelf totaal geen moeite mee had om niet meer te drinken, had mijn omgeving dat des te meer. Op feestjes en andere gelegenheden moest ik het tot vervelens toe aanhoren: ‘Doe niet zo ongezellig, wat maakt één drankje nu uit?’ of werd mijn lievelingsdrankje voor mijn neus gezet in de hoop dat ik het opdronk, want alcohol mag je tenslotte niet verspillen.

Ik begrijp daar nog steeds niets van. Hoezo ongezellig? Ik kan ook heel hilarisch zijn terwijl ik aan de cola light zit. En toch een drankje voor me neerzetten is alleen maar zonde van het geld, want hoe meer ik word gedwongen te drinken, hoe meer ik bij mijn standpunt blijf. Daarnaast is het ook niet zo dat ik opeens tegen alcohol ben. Een tiramisu - met Amaretto - sla ik niet af en je mag me best wakker maken voor een stuk Limoncello cake. Ik heb alleen gewoon geen zin meer in een lichaam dat drie dagen moet herstellen na een nacht flink doorfeesten. 

Dus houd ik me vast aan het niet meer drinken, draai ik de rug toe naar diegenen die me toch dwingen tot maar één drankje en voel me ondertussen heerlijk. Ook de volgende ochtend.

Wist je trouwens dat er nog veel meer voordelen aan zitten om geen alcohol te drinken?:

Je slaapt beter
Door alle suikers die in alcohol zitten, slaap je slecht of onrustig, met als gevolg dat je de volgende dag moeite hebt met opstaan.

Je voelt je fitter en scherper
Alcohol maakt je wazig. Je kunt je minder goed concentreren en vergeetachtigheid ligt op de loer. 

 Je huid gaat stralen
Alcohol droogt je lichaam uit en dat is terug te zien aan je huid. Deze wordt valer, wat niet zomaar met een crème is op te lossen.

Je workout heeft meer resultaat
Drank zorgt ervoor dat je minder spierherstel hebt na een training. Daarnaast heeft niet drinken het voordeel dat je een snellere opbouw hebt qua conditie.

Mirjam Mieserius is auteur, blogger en parttime Parisienne. Ze is groot fan van Parijs en brengt deze stad op wonderlijke manier tot leven in haar feelgoodserie Bestemming Parijs.

1 opmerking

8 maanden geleden gestopt met alcohol en dit was de beste beslissing ooit! Ik krijg gelukkig van iedereen om mij heen support en ze halen voor mij alcoholvrij. Mensen die mij niet kennen daar krijg ik wel altijd een reactie van, maar ik denk altijd maar zo; het zegt meer over hen dan over mij. Ik heb geen hangxiety meer en mijn huid heeft nog nooit zo erg gestraald :)

Isabel van der Bent

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd