BELANGRIJK vergeet dit nooit tijdens het tandenpoetsen

[BELANGRIJK] vergeet dit nooit tijdens het tandenpoetsen
Pexels
Mondhygiëne: heel erg belangrijk en te onderhouden op vele manieren. We poetsen, flossen, stoken en spoelen er op los om onze tanden en mond schoon en gezond te houden. Maar wist je dat er nog iets heel erg belangrijks is wat je niet moet vergeten tijdens het poetsen? Dit wordt door velen vergeten óf velen weten niet eens het belang en bestaan er van. Wij leggen graag uit hoe je je mondhygiene nóg beter kunt krijgen.

What to do

Naast dat we onze tanden en ons tandvlees twee keer per dag schoon moeten houden, is het net zo belangrijk om ook onze tong mee te pakken. En dat is iets wat veel mensen vaak vergeten. Maar onze tong is een plek waar bacteriën zich graag nestelen want door de structuur van de tong blijven ze daar makkelijk zitten. Het kan dus zijn dat je, hoe goed je je tanden ook verzorgt, je een onaangename geur of smaak in je mond hebt omdat je dus je tong niet net zo goed onderhoudt. Het is zelfs bewezen dat bijna 90% van een slechte adem wordt veroorzaakt doordat de tong niet goed wordt schoongemaakt. Een hele goede reden dus om die tong eens onder handen te nemen.

How to do

Er zijn verschillende manieren om je tong schoon te houden. De beste manier om dit te doen is door een tongschraper te gebruiken. Hiermee schraap je als het ware de bacteriën van de tong. Wanneer je deze tongschraper gaat gebruiken, let er dan op dat je er niet te hardhandig mee omgaat zodat je de tong niet beschadigt. In principe hoef je bijna geen druk uit te oefenen en schraap je de tong makkelijk schoon. Poets je tong niet met je tandenborstel, dit kan er namelijk voor zorgen dat je je tong beschadigt omdat de haartjes van de tandenborstel te ruw zijn.

Tips

  • Poets je tanden altijd na het reinigen van je tong, niet ervoor.
  • Je hoeft je tong niet persé twee keer per dag te reinigen, een keer is voldoende.
  • Maak de tongschraper schoon na gebruik.

1 opmerking

Die tips van jullie superfijn. Ook de hoofdhuidtips toegepast. Mijn haar nu een stuk zachter heerlijk

Jac

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd