BLUE MONDAY: zo overleef je deze dag

[BLUE MONDAY:] zo overleef je deze dag
Unsplash
Op de derde maandag van januari (oftewel: morgen) is het Blue Monday. Maar wat is Blue Monday eigenlijk - naast een fijn excuus voor je humeur? Waar komt het vandaan en hoe voorkom je dat je de blues hebt? We vertellen je alle details.

Blue Monday is bestempeld tot de meest deprimerende dag van het jaar. De benaming stamt af van het Engelse ‘feeling blue’: je erg somber, down of depri voelen. Een Britse psycholoog ondervond dat deze maandag de dag is dat mensen zich het minst happy voelen en doopte 'm om tot Blue Monday.

Hoe dat komt? Verschillende aspecten: De feestdagen zijn achter ons en er zijn weinig leuke, feestelijke dagen in het vooruitzicht, de goede voornemens zijn wellicht mislukt, de vakanties zijn nog heel ver weg… En dan speelt in Nederland het deprimerende weer en de korte dagen ook nog even extra mee. Tenminste, wij worden niet echt vrolijk van de wind en regen van de afgelopen dagen en de vooruitzichten maken het niet beter, vind je niet? Maar, hoe overleef je deze dag? Wij hebben een paar tips voor je. En deze tips mag je natuurlijk het hele jaar toepassen als je je even een beetje down voelt.

Neem de tijd voor een goed ontbijt

Of het nou Blue Monday is of niet, op maandag is uit bed komen altijd extra lastig. Daardoor nemen we misschien wat minder tijd om te ontbijten, terwijl dat juist even een extra boost geeft. Neem dus zeker op Blue Monday even de tijd en geniet van een ontbijt wat jij lekker vindt zodat je de dag al goed begint.

Trek je beste outfit uit de kast

De manier waarop je je kleed heeft vaak effect op hoe je je voelt. Dus kies jij er al voor om niet zoveel aandacht aan je uiterlijk te besteden? Dan voel je je ook minder goed dan wanneer je helemaal confident de deur uitstapt. Ga dus voor dat extra make-up en een outfit waarin jij je goed voelt.

Plan wat leuks op deze dag

Ga niet bij de pakken neerzitten en maak juist wat van de dag. Plan dus een leuke activiteit na het werk zodat je daar de hele dag naar uit kan kijken. Of dat nu een diner met vrienden is of een avondje film kijken met je favo snacks en wat selfcare.

Ga een stukje wandelen

Wandelen heeft een positieve werking op je mood. Als je gaat wandelen worden namelijk delen in je brein geactiveerd die ervoor zorgen dat negatieve gevoelens en stress verminderd worden. En daarnaast is het natuurlijk ook goed voor je body wat er weer voor zorgt dat je je beter voelt dan wanneer je op de bank gaat liggen.

Geef de goede voornemens niet op

Zijn de goede voornemens mislukt? Geef het nog een kans! Waarom zou je ze gelijk helemaal opgeven? Als je kiest om de goede voornemens weer op te pakken mag je juist weer extra trots op jezelf zijn.

Denk na over een volgende vakantie

Misschien is het nog heel ver weg, dromen mag altijd. Ga je dus alvast oriënteren zodat je een weer vakantie vibes krijgt. Maak een lijstje voor jezelf met eventuele bestemmingen en wat je daar allemaal kan doen. Zo waan je jezelf toch even in bikini met een cocktail in de hand.

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd