DRY JANUARY: Dit doet een maand geen alcohol met je

[DRY JANUARY:] Dit doet een maand geen alcohol met je
Unsplash
Het nieuwe jaar is weer begonnen en de term ‘dry january’ horen we bijna dagelijks. Na alle feestdagen - en waarschijnlijk hier en daar een alcoholische versnapering - heeft iedereen behoefte om een stapje terug te nemen. En dan zijn er die hards die een hele flinke stap terugnemen en gelijk voor een hele maand zonder een druppeltje alcohol gaan. Maar, wat voor voordelen brengt zo’n maand zonder alcohol eigenlijk met zich mee? Meer dan je denkt dus! Lees hier alle voordelen van een maandje 0.0% en wie weet kies jij er wel voor om eens zo’n dry month in te lassen. Je mag er namelijk ook best een dry february of dry august van maken.

Je slaapt beter

Misschien kom je wel beter in slaap als je wat drankjes op hebt, toch slaap je er uiteindelijk niet beter door. Je slaapt dan misschien langer, maar de slaap zelf is niet zo diep en erg onrustig. Het drinken van alcohol zorgt er namelijk voor dat de REM slaap in het begin vertraagt en ook minder lang duurt. Dit stukje slaap is juist heel erg belangrijk om op te laden en alcohol gooit dus simpelweg roet in het eten.

Je verliest gewicht

Moeilijk om toe te geven, maar het is écht zo: alcohol is een boosdoener als het gaat om gewicht. Het is namelijk een caloriebommetje en de dranken waar alcohol in zit bevatten vaak ook nog eens veel suikers en andere bad guys. Ook zorgt alcohol ervoor dat je meer vet opslaat én dat je zin hebt in eten wanneer je gedronken hebt. En dan wordt dat vet van die vette hap ook nog eens meer opgeslagen in je lichaam, help! Een maand niet drinken is dus een heel goed plan als je afscheid wilt nemen van die kerstkilo’s.

Geen katers meer

Dat klinkt stiekem echt heel erg als muziek in de oren, toch? Soms is zo’n kater zondag bankhangen met ongezond eten en slechte films echt wel eens lekker (en nodig!). Maar voel je je soms niet een beetje schuldig dat je de laatste dag van het weekend niet hebt gebruikt voor een wandeling, een lunch met die vriendin die je al lang niet hebt gezien of die extra keer sporten? Het ontwijken van een kater zorgt ervoor dat je die dag hele andere dingen wil en kan doen.

Je weerstand wordt beter

Het drinken van alcohol verslechtert de weerstand. Alcohol is namelijk simpelweg vergif voor je lichaam. En een slechte weerstand zorgt ervoor dat je meer kans hebt om ziek te worden. En ziek zijn willen we allemaal niet, toch?

Beter voor je bankrekening

Misschien sta je er niet echt bij stil, maar alcohol is best een dure uitgave. En het wordt ook steeds duurder. Waar is de tijd gebleven dat een wijntje € 3 kostte? Deze is nu al snel rond de vijf, zes euro. Of wat dacht je van een mixdrankje van zo’n 10 tot 12 euro? Een spa rood of een cola zero kost maar rond de drie euro, dus reken maar uit hoeveel je tijdens een avondje uit kunt besparen.

Je huid krijgt weer een glow

Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam uitdroogt. Dit merk je niet alleen de volgende dag (hallo nadorst), maar ook aan je huid. Je huid droogt namelijk ook uit en wordt hierdoor dof en verliest haar glow. Het duurt even voor jouw beautyproducten dat weer gerepareerd hebben.

2 opmerkingen

Hallootjes,

Ik ben ook vandaag gestart met dry januari. Ik merkte dat t heel "gewoon"begon te worden dat wijntje.ik wil beter gaan slapen en ook ’s kijken wat t met me doet.best wel n sport alcohol vrije wijn kopen haha…..ben positief gestemd.

Elvira Aerts

Ik drink nu al 4 maanden geen alcohol! Alles wat er beschreven wordt is echt waar. Ik slaap beter, mijn huid glimt, heb meer energie, geen nare droge mond en ochtenden zonder zwaar hoofd. En mijn concentratie is veel beter aan het worden! Ik zeg stoppen en leef zonder die troep‼️

Jolanda Freriks Smulders

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd voordat deze worden gepubliceerd